Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2018. 11:25   >>  14:44

KOMEMORACIJA

Tošković uzor mladim diplomatama

Crnogorska diplomatija izgubila je uvaženu koleginicu, koja je cijeli svoj život posvetila svojoj zemlji i afirmaciji njenih vrijednosti izvan njenih granica, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, na komemoraciji povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković.

Tošković, ambasadorka Crne Gore u Poljskoj, preminula je prošle nedjelje u Varšavi, nakon kratke i teške bolesti.

Darmanović je na komemoraciji u Podgorici kazao da je njen odlazak veliki gubitak za crnogorsku diplomatiju.

"Najveći dio života posvetila je svojoj zemlji i predstavljanju njenog imidža i pozicioniranju u međunarodnim okvirima", kazao je crnogorski šef diplomatije.

On se osvrnuo na brojne i odgovorne dužnosti koje je Tošković obavljala kao savjetnik u crnogorskom Sekretarijatu za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, Sekretarijatu za inostrane poslove, Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Jugoslavije, a potom u MVP-u.

Darmanović je podsjetio da je Tošković službovala i u diplomatskim predstavništvima u Vašingtonu, Pekingu i Varšavi.

"Dostojanstvo i istrajnost sa kojim je Ljiljana Tošković nosila odgovornost koja joj je povjerena, svjedoči i o njenoj ulozi u afirmaciji žena u crnogorskoj diplomatiji i crnogorskom društvu uopšte. Vjerujem da će njen primjer biti uzor mladim diplomatama i podsjetnik koliko je odricanja, pregalaštva i posvećenosti potrebno da bi se služilo svojoj zemlji i da bi se ona dostojno predstavljala", naveo je Darmanović.

Komemoraciji povodom smrti Tošković prisustvovali su članovi njene porodice, najviši državni zvaničnici, kolege i prijatelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније