Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2018. 12:07 >> 13:40
39

DF BEZ OTPORA

Knežević dobrovoljno ide u Spuž

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, dobrovoljno će otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca ispred Skupštine Crne Gore. Njemu je u Osnovnom sudu uručen uputni akt da se sjutra javi u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Tim povodom, poslanik DF-a Strahinja Bulajić saopštio je da se taj opozicioni savez neće vraćati u parlament dok je Knežević u zatvoru.

On je na današnjoj sjednici parlamenta saopštio da je DF odustao od planiranih mjera otpora.

"U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima", saopštio je Bulajić.

On je podsjetio da je Knežević "prvi predsjednik jedne parlamentarne stranke, koji će na osnovu montiranog sudskog postupka biti utamničen u spuškom zatvoru".

Namjera je, smatra Bulajić, jasna. A to je, kako je rekao, "da se kroz ovaj slučaj hapšenja protivnika režima pokuša zaplašiti slobodna Crna Gora".

"Žrtva Milana Kneževića i drugih slobodnih ljudi ostaće upisana krupnim slovima u istoriji ove zemlje. Sigurno smo da će ovaj potez DF-a snažno doprinijeti pobjedi Bojanića. Mi čvrsto vjerujemo u njegove procjene", rekao je Bulajić.

Saopštio je da bi "bilo kakav vid radikalizovanja političke situacije i pružanja otpora hapšenju predstavljao željenu situaciju za režim".

"Uvjereni smo da smo ovom odlukom dali snažnu podršklu našem kandidatu Mladenu Bojaniću i podržali većinski interes Crne Gore koja želi demokratske promjene", rekao je Bulajić, koji je pozvao sve političke aktere da prate primjer DF i učine sve što je potrebno "da sačuvamo slogu i omogućimo pobjedu Bojanića".

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније