Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 03. 2018. 07:35 >> 07:51

MARKOVIĆ SMATRA

RTCG da se bavi onim što mu je uloga

Predsjednik Duško Marković kazao je u intervjuu Televiziji Crne Gore da ne želi da se bavi Savjetom RTCG, već da ga kao premijera interesuje da se javni servis bavi onim što je njegova uloga.

 

"Ja se sada zaista ne bih bavio Savjetom i problemima koje ima Savjet u postupku utvrđivanja konflikta interesa bez obzira na to o kome se radi. To mene ne interesuje, to je dužnost i obaveza Parlamenta i Savjeta i naravno drugih organa koji se bave tim pitanjima. … Ono što mene interesuje kao predsjednika Vlade, da Javni servis kroz svoju uređivačku politiku odgovara onoj potrebi i onom interesu zbog kojeg postoji i zbog kojeg je osnovan, a to je obezbjeđivanje javnog interesa pravovremeno, profesionalno i nepristrasno obavještavanje građana i naravno dobra komunikacija je neophodna sa Vladom", rekao je Marković.

Ocjenjujući da su mediji sedma sila, Marković je rekao i da nije na čelu Vlade koja "traži medijsko eksponiranje".

Na primjedbu urednika da TVCG nekada nije imala sagovornike iz Vlade, premijer Marković je rekao da mu je drago da je Televizija to primijetila i da namjera Vlade nije bila da se izoluje sa medijske scene i da misli da je javni servis u jednom trenutku upao u opštu političku scenu gdje se treba takmičiti ko je više opoziciono nastrojen.

"Ja mislim da je Javni servis u svom programskom, kadrovskom i ukupnom potencijalu nadmoćan na medijskoj sceni Crne Gore i on tu priliku mora da pretovri u realnu medijsku vrijednost. To znači da odgovorite na sva ona pitanja koja su od javnog interesa: obrazvoanje, zdravstva, školstvo, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomija i razvoj. Ja bih volio da ste u nekoj vašoj specijalizovanoj emisiji kako smo mi postigli rast ekonomije u trećem kvartalu od 5,1 odsto kada smo imali pad proizvodnje eleketrične energije od 65 %, a nikada nijesmo imali rast ekonomije ako nije bilo rasta proizvodnje električne energije. To bi bila dobra tema za Javni servis, ali vi ste se vrlo često na naše politike i naše rezultate trudili da pronađete sagovornika koja će dati uglavnom negativan kontekst o svemu tome. To je naše zapažanje. Ja se ne ljutim", poručio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније