Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

27. 03. 2018. 18:22 >> 18:17
12

DF POZVAO

"Vlada da ne protjeruje ruske diplomate"

Demokratski front (DF) pozvao je Vladu da ne protjeruje ruske diplomate iz Crne Gore i da pokuša da drži do časti i dostojanstva zemlje.

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović, pozvao je predstavnike Vlade da, za promjenu, makar jednom pokušaju da drže do časti i dostojanstva zemlje, koju su već više puta obrukali.

“Jasno nam je da se u ovom trenutku vrh vlasti nalazi na velikim mukama, jer kao sluge NATO-a jedva čekaju da povuku jedan takav sramni potez, a sa druge strane razmišljaju o predsjedničkim izborima, svjesni da je krajnje nepopularno ponovo pokazivati otvorenu mržnju prema Rusiji”, naveo je Vučurović u saopštenju.

On smatra da bi bilo sramota da premijer Duško Marković naredi protjerivanje ruskih diplomata, kada se zna da su njegovi preci, kao i većine građana Crne Gore, bili prijatelji Rusije.

“Zna se šta je ta velika zemlja značila za nas, i to možda najbolje svjedoče riječi kralja Nikole koji je kazao - da nije bilo Rusije, Crne Gore ne bi bilo, i svi bismo danas nosili fes”, podsjetio je Vučurović.

On je kazao da potomci očigledno nijesu dostojni predaka.

“O tome koliko je vlast prezrela tradicionalnu Crnu Goru govori i to što današnji vlastodršci podržavaju one koji prebijaju srpske političare na Kosovu i Metohiji i zalažu se za uspostavljanje lažne države na tlu Srbije, a lider Demokratske partije socijalista (DPS) zauzvrat dobija podršku od albanskih stranaka i ni najmanje nije zaintersovan za to što takva politika direktno povrjeđuje njegove sunarodnike”, saopštio je Vučurović.

On je kazao da je Vlada više puta pokazala neprijateljstvo prema Rusiji i da su veliki izgledi da nastavi sa tom politikom, iako su njeni predstavnici svjesni da time još jednom ponižavaju Crnu Goru.

“Ne postoji ni jedan jedini razlog da Crna Gora u ovom slučaju slijedi interese nekih zapadnih zemalja, posebno onih koje jedva čekaju priliku da, kao i ovoga puta, izmisle motiv za konfrontaciju sa Rusijom. I, crnogorska vlast, kad već neće da slijedi tradiciju i bude uz svoje vjekovne saveznike, ne treba ni da se bruka time što će u svakoj prilici pokazivati da je njihov neprijatelj, i to samo kako bi pokazali koliko su spremni da služe tuđim interesima”, zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније