Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

29. 03. 2018. 14:24 >> 14:32
3

DEMOKRATE PRIJESTONICE

Budžet kontinuitet pogubne politike

Budžet Prijestonice za 2018. godinu predstavlja samo kontinuitet pogubne politike marionetske lokalne vlasti na Cetinju, saopštili su iz lokalnog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini Prijestonice Danilo Mrvaljević, kazao je da će sjutra "novokomponovana većina u Skupštini Cetinja usvojiti Odluku o Budžetu Prijestonice za 2018, kojom će od 8,8 miliona eura planiranog budžeta, skoro 40 odsto otići na kamate, otplatu dugova i otplatu obaveza iz prethodnog perioda".

"Prijestonica će prvi put prihodovati 3,5 miliona eura, shodno odredbama Zakona o Prijestonici i to na prvi pogled izgleda kao značajno povećanje budžeta. Međutim, kako će u odnosu na prošlu godinu prihod od Egalizacionog fonda biti manji za cijelih tri miliona, a prihod iz budžeta Crne Gore manji za 360.000,00 eura, dolazimo do stvarne slike, koju želim prikazati građanima - budžet Prijestonice neće biti mnogo veći nego ranije, kako se to pompezno najavljivalo u predizbornoj kampanji iz štaba DPS-a", kazao je Mrvaljević.

Odbornica Demokrata Ivana Vujović kazala je da se iz Izvještaja o radu Gradonačelnika stiče utisak da se radi o gradu koji je doživio pun procvat u prethodnih četiri godine, naročito u 2017. godini, a ne o gradu koji je ruiniran i doveden na rub propasti.

"Ističući kako je u nekoliko prethodnih godina izazov u radu gradske uprave bila stabilizacija javnih finansija, nas zanima: o kojoj stabilizaciji oni govore ako je dug Prijestonice nekoliko desetina miliona eura, te kakve nam tek izazove spremaju ako su javne finansije ono čime se ponose?", saopštila je  Vujović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније