Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

29. 03. 2018. 15:26 >> 15:25

ITALIJA, KUBA, TAJLAND I TUNIS

Vujanović primio akreditive ambasadora

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Italije, Kube, Tajlanda i Tunisa.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, on je u razgovoru sa ambasadorom Italije Lukom Želiolijem, koji će dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi, iskazao poštovanje za tradicijonalno prijateljske i sadržajne odnose dvije države.

Vujanović je ocijenio je da intenzivan politički dijalog, uključujući i razmjenu posjeta na najvišem nivou, značajno afirmiše stabilnost i saradnju u širem regionu.

"Konstatovao je da saradnju dvije zemlje podstiču međudržavni ugovori zaključeni u brojnim oblastima i naglasio interes Crne Gore za implementaciju Sporazuma o strateškoj saradnji zaključen između dvije vlade", piše u saopštenju.

Želioli se, kako se navodi, saglasio sa ocjenom odnosa dvije države i ukazao na potrebu daljeg intenziviranja njihove saradnje.

On je poručio da će njegova diplomatska misija biti posvećena snaženju saradnje i prijateljstva Crne Gore i Italije.

Vujanović je, nakon prijema akreditiva ambasadora Kube Gustava Trista del Toda, koji će dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi, ukazao na potrebu širenja prostora saradnje dvije države i njenog intenziviranja.

"Istakao je potrebu snaženja ekonomske saradnje, naglašavajući važnost međusobnog informisanja o njenim mogućnostima, kroz saradnju privrednih komora i organizovanjem biznis foruma i prezentacija", piše u saopštenju.

Navodi se da je ambasador Kube ocijenio da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje, posebno u ekonomiji, i saopštio da će tome posvetiti svoju diplomatsku misiju.

U razgovoru sa ambasadorom Tajlanda Đakrita Srivalija, koji će dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi, Vujanović je ocijenio da bi međusobnu ekonomsku saradnju trebalo osnažiti.

"U tom kontekstu, iskazao je saglasnost Crne Gore sa predlozima Tajlanda za intenziviranje saradnje u oblasti turizma, energetke, industrije i transporta", kazali su iz kabineta predsjednika.

Kako su naveli, Sarivali je saopštio da dvije prijateljske države imaju širok prostor mogućnosti za unaprjeđenje saradnje, ističući da će svoju diplomatsku misiju u Crnoj Gori posvetiti tom cilju.

Vujanović je, u razgovoru sa ambasadorom Tunisa, Sejfom Alahom Režebom, koji će dužnost takođe obavljati na nerezidentnoj osnovi, odnose dvije države ocijenio prijateljskim.

"Saopštio je spremnost Crne Gore za zaključivanje međudržavnih ugovora za podsticanje i regulisanje saradnje, i ukazao na važnost saradnje u kulturi", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Režab istakao interes Tunisa za intenziviranjem saradnje sa Crnom Gorom, i prezentovao konkretne mogućnosti u tom pogledu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније