Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 04. 2018. 13:07   >>  13:03 2

DARMANOVIĆ - KARAJANČEVA

Princip regate jedini ispravan

Jedini ispravan pristup vrednovanja napretka svake države prema EU je princip regate, kazala je predsjednica Narodne skupštine Republike Bigarske, Cveta Karajančeva i istakla da će Crna Gora imati punu podršku Bugarske u dostizanju članstva u EU.

Sa Karajančevom je drugog dana boravka u zvaničnoj posjeti Republici Bugarskoj, razgovarao ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je istakao zadovoljstvo saradnjom parlamenata posebno ukazavši na značaj aktivnosti i djelovanja parlamentarnih grupa prijateljstava Crne Gore i Bugarske.

"Zahvalio je za ekspertsku podršku bugarskom parlamentu u evropskim integracijama i pohvalio njegovu istaknutu ulogu tokom predsjedavanja EU. Izrazio je očekivanje da će bugarski parlamentarci i u posljednjoj fazi pridruživanja naše države EU pružiti snažnu podršku, ko što je to učinio i u završnici euroatlantskog integracionog procesa, podsjetivši da je bugarski parlament među prvim ratifikovao Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u", navodi se u saopštenju.

Karajančeva je, kako se dodaje, kazala da je ova, kao i nedavna posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića potvrda odličnih odnosa dvije države i da će se parlamentarnom saradnjom u narednom periodu pružiti puni doprinos daljem razvoju sveukupnih odnosa.

"Ocijenila je da je jedini ispravan pristup vrednovanja napretka svake države prema EU princip regate i istakla da će Crna Gora imati punu podršku Bugarske u dostizanju članstva u EU", ističu iz ministarstva.

Šef crnogorske diplomatije sastao se i sa predsjednicom Odbora za vanjske poslove, Džemom Grozdanovom, predsjednikom parlamentarne Grupe prijateljstva Bugarske i Crne Gore, Petrom Petrovim i predsjednikom Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova, Kristianom Vigeninom.

"Tom prilikom je potvrđena snažna podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i važnost jačanja parlamentarne dimenzije na putu pridruživanja Uniji", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније