Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

06. 04. 2018. 16:56 >> 16:59
7

BULATOVIĆ POZVAO

Katnić i Pažin da polože račune pred odborom

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i ministra pravde Zorana Pažina, da se na sjednici Odbor za bezbjednost i odbranu suoče sa ličnom odgovornošću za loše stanje u zemlji.

Bulatović navodi da je DF prije par dana zatražio održavanje javne sjednice Odbora za bezbjednost, na kojoj bi najodgovorniji u državi podnijeli informaciju o svom radu.

"Na našu inicijativu imamo ćutanje, počev od predsjednika Skupštine i ostalih. Svjedoci smo da umjesto javne rasprave imamo spinovanja javnosti i pokušaj smirivanja opravdanog nezadovoljstva zabrinutih građana agresivnom kampanjom predstavnika vlasti i odsustvom bilo kakvog osjećaja sa njihove strane sopstvene odgovornosti", rekao je Bulatović.

On tvrdi da postoje i pojedinačni napori skrivanja odgovornosti.

"Posebno se tu ističe Milivoje Katnić za koga pouzdano znamo da je na sjednici Vijeća za bezbjednost označen za najodgovornijeg zbog nerada i kvalifikovan kao politički maneken. On danas u medijima koje lično drži pod kontrolom je naredio da se reprizira njegova izjava sa presa od 3. aprila na kojoj je kritikovana njegova praksa sporazuma o priznanju krivice. Funkcija ove naređene reprize jeste pokušaj Katnića da se predstavi da je nedodirljiv i da su sporazumi o priznanju krivice uspješni iako je čitava Crna Gora vidjela da je na tom istom presu, poslovično meki ministar Nuhodžić, veoma jako i direktno optužio Katnića u njegovom prisustvu da su te njegove aktivnosti veliki promašaj", dodao je Bulatović.

Bulatović ističe da su ti sporazumi, po mišljenju Vijeća, doprinijeli rastu terorizma i pojačanog djelovanja mafije.

"I to je tačno. Međutim, dok je Katnić montirao tzv. državni udar, sklapajući sporazume kao dio režije, dok je montirao neformalne agente provokatore i pripremao instruisane svjedoke saradnike, svi u vrhu vlasti su bili zadovoljni. Posledica je brutalan progon DF, ali su zbog takvog Katnića i njegove opsjednutosti DF-om dobili bezbjednosni haos u Crnoj Gori", kazao je Bulatović.

Bulatović smatra da je izjava ministra pravde Zorana Pažina koji je juče kazao da očekuje da Srbija izruči Miloša i Svetozara Marovića "licemjerna i bahata".

"Njegova izjava je licemjerna i bahata jer smo svjesni da je bio revnosan u ostvarivanju zadataka da se osudi Milan Knežević i nevin ode u zatvor. Samo tako beskrupolozna ličnost može davati ovakve izjave i navodno traziti izrulenje Marovica, kada svi znamo da su on, Katnić, Suzana Mugoša i Boris Savić, kao organizovana grupa, presuđenog ubicu Sašu Sinđelića umjesto da po potjernici izruče Hrvatskoj, poslali na odmor u Srbiju. I ovaj čin pokazuje da Pažin i određene strukture u Srbiji izuzetno dobro sarađuju kada treba da urade neki potez u interesu crnogorskog režima. Ovo je ne samo neviđen skandal, već i srozavanje pravde u blato. A mafija sve to vidi i nesmetano djeluje i ugrožava ne samo građane već i državu. Stoga i Pažin treba da pred Odborom za bezbjednost položi račune", zaključio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније