Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

09. 04. 2018. 19:14 >> 23:13
4

VUJANOVIĆ S ČOVIĆEM

"Odnos CG i BiH za primjer svima"

Crna Gora i BiH danas nemaju nijedno otvoreno pitanje, a rješenja za ključna pitanja pitanja koja smo imali mogu biti primjer svima, kazao je hrvatskim član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na sastanku s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

"To je da smo riješili pitanje granice bilateralno, bez bilo kakvog uticaja iz vana. I, kažem, bio bih presretan, kad bi na sličnoj nekoj relaciji mogli riješiti pitanje sa druga dva susjeda, da ih ostavimo iza sebe. Jer ona će nam trebati, svakako, kad je u pitanju Evropska unija. Jer je to jedan uslov. A ja bih rekao danas da bez tih graničnih otvorenih pitanja idemo dalje ka Evropskoj uniji", poručio je Čović.

On je kazao da BiH, pošto je Crna Gora već članica NATO saveza, može puno preuzeti, učiti i edukovati se s onima koji su već prošli jedan put.

Vujanović je naglasio da su odnosi između naše zemlje i BiH  izvanredni odnos. I ja mu zahvaljujem na svemu onome što je činio za naše dobre odnose. A

"Mi smo potpisali Memorandum o saradnji. Formirao se odgovarajući zajednički Odbor. Mi smo spremni da učinimo sve, naše iskustvo da prenesemo i da ubrzamo evropski put BiH, znajući da je to ono što je interes ne samo Bosne i Hercegovine, nego i ukupnog regiona. Razgovarali smo i o pitanjima infrastrukture i njenog unapredjenja i konstatovali da tu postoji širok prostor da se nešto uradi. Vjerujem da će se nastaviti na tim velikim projektima infrastrukture kako bi naši gradjani bili bliži, kako bi lakše, brže i jeftinije dolazili i kako bi ekonomije bolje saradjivale", poručio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније