Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 04. 2018. 22:10   >>  22:14 3

PREDSJEDNIŠTVO URE

"Na izborima kršena demokratska načela"

Predsjedničke izbore u Crnoj Gori pratila su kršenja demokratskih načela i prava građana da slobodno biraju, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

“Na ovim izborima prisustvovali smo nedemokratskim metodama, grubom kršenju prava građana da se slobodno bira, što je dovelo da predsjednički kandidat režima trijumfuje u prvom krugu izbora“, saopšteno je iz URA-e nakon sjednice Predsjedništva.

Oni su kazali da ostaju privrženi ideji promjena i beskompromisnoj borbi protiv režima Demokratske partije socijalista.

„Rezultati u mnogim od gradova u kojima slijede lokalni izbori daju nam dodatni podstrek da u svom najjačem intezitetu i danonoćnom radu dovedemo do onoga što želi većinska Crna Gora – promjena u gradovima i zemlji. Moramo uspjeti u toj misiji”, istakli su u saopštenju.

Iz URA-e su saopštili da je Predsjedništvo na sjednici isključilo Zdenku Grbavčević iz partije jer je, kako su kazali, prekršila statutarne odredbe i svjesno narušila ugled stranke.

“Grbavčević je na svom fejsbuk /facebook/ profilu u toku kampanje predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića javno saopštila da ga neće glasati, iako je unaprijed glasala za odluku na organima stranke da će podržati Bojanića”, navode iz URA.

Oni su kazali da uvažavaju i njeguju različita mišljenja, ali da je cilj kršenja Statuta u ključnim momentima kampanje, bio diskreditaciju Bojanića.

"Grbavčević je svjesno doprinijela pogrešnom utisku javnosti da u Građanskom pokretu URA ne postoji jedinstvena podrška Bojaniću i da je partija u organizacionim problemima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније