Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 04. 2018. 08:09 >> 09:10

VUKSANOVIĆ OCJENJUJE

CG napredovala i u borbi protiv korupcije

Crna Gora je napredovala u brojnim oblastima, pa i u borbi protiv korupcije. Politički dijalog treba voditi u Parlamentu, kaže se u najnovijem izvještaju Evropske komisije (EK), tvrdi predsjednik odbora za evropske integracije, Adrijan Vuksanović.

Crna Gora naporno je radila i napredovala u brojnim oblastima, pokazuje najnoviji izvještaj Evropske komisije.

"Dobijamo kontinuirane pohvale za potpuno usklađivanje naše vanjske sa evropskom politikom, što govori o jasnoj evropskoj i prozapadnoj orijentaciji, ne samo na riječima, već i na dijelima", kazao je za Radio Crne Gore, predsjednik skupštinskog odbora za evropske integracije, Adrijan Vuksanović.

U pogledu vladavine prava, prema riječima Vuksanovića, unaprijeđen je zakonodavni okvir u oblasti antidiskriminacije i migracije, a ostvaren je i početni bilans rezultata u borbi protiv korupcije, posebno u dijelu krivičnog gonjenja i pravosnažnih presuda.

"Usvajanjem zakona, ali i jačanjem institucionalnih kapaciteta ostvaren je i dobar nivo priprema u oblasti privrednog prava i javne uprave", dodaje Vuksanović.

Siguran je da će Vlada nastaviti da ispunjava obaveze zacrtane usvojenim akcionim planom, čemu će Skupština takođe dati voj doprinos.

"Izvještaj sadrži i smjernice na koje oblasti posebno treba obratiti pažnju u narednom periodu, ističući, prije svega, da se politički dijalog mora voditi u Parlamentu", dodaje Vuksanović.

Prema njegovim riječima ostvaren je i napredak u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike, što su, kako je naveo, finansijski i tehnički izuzetno zahtjevna poglavlja.

Sanja Ćosović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније