Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 04. 2018. 12:37 >> 12:30
12

NIKOLIĆ SAOPŠTIO

Bečić i Abazović krivci za krah opozicije

Lideri Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, glavni su krivci za krah opozicije na predsjedničkim izborima, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da od uvođenja višestranačja, nije bilo ubjedljivije pobjede na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, od one koju je 15.aprila ostvario predsjednik Demokratske partije socijalista i budući šef države, Milo Đukanović i dodaje da jednako tako, istorija održavanja predsjedničkih izbora ne pamti da su lideri crnogorske opozicije tako providno pobjegli sa crte jedni drugima, a naročito predsjedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

"Strah od provjere sopstvenog rejtinga kod građana Crne Gore, zakamuflirali su zaklanjanjem iza takozvanog nestranačkog kandidata Mladena Bojanića, kojeg su iznajmili da izgubi izbore umjesto njih. Dakle, sve se savršeno uklopilo u ciničnu sintagmu: 'Operacija uspjela , pacijent umro'", kazao je Nikolić.

On ocjenjuje da je crnogorska opozicija odavno pretvorila sebe u "neželjeni ukras demokratije".

"U tome joj najviše 'pomažu' takozvani nezavisni mediji i pojedini prvaci takozvanog nevladinog sektora koji se ovih dana takmiče, ko će bolje da ublaži efekat ubjedljivog poraza opozicionih kandidata. Umjesto da svojim političkim favoritima sugerišu podnošenje ostavki, spin inženjeri iz opozicione medijske laboratorije i sa njima povezani predstavnici civilnog društva, 'vidaju rane' glavnim krivcima za krah opozicije na predsjedničkim izborima Bečiću i Abazoviću, ne bi li im "očistili grijehe" uoči izbora u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, nije tako davno bilo kad je Abazovićeva URA, "odnosno medijski koncern koji stoji iza tog vještačkog političkog projekta, Demokratskom frontu (DF) taktički predložila kandidata DF-a, imajući u vidu da je na parlamentarnim izborima u oktobru 2016. pokret Otpor beznađu koji je predvodio Bojanić, bio dio DF-ove izborne liste 'Mi ili On'".

"Da se nenadmašni politički diletanti, Abazović i Bečić, samo pet dana uoči predsjedničkih izbora nijesu oglasili objavom da su formirali koaliciju za izbore u Podgorici, možda poraz njihovog predsjedničkog kandidata Bojanića ne bi bio tako tragično očigledan", smatra Nikolić.

Prema tome, kako je naveo, jasno je zašto ćute lideri DF-a i njihova ideološka braća iz ostatka opozicije, kad novoizabranom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću stigne čestitka od ruskog kolege Vladimira Putina.

"Kao što je jasno da Bojanić, a nažalost ni gospođa (Draginja) Vuksanović, ne posjeduju potreban nivo demokratske kulture da čestitaju suparniku na ubjedljivoj pobjedi", kazao je Nikolić.

On je istakao da se demokratska kultura iskazuje kroz pripadnost određenom vrijednosnom sistemu, ali iznad svega konkretnim demokratskim činjenjem.

"To što su (Andrija) Mandić, (Nebojša) Medojević, Bečić i Abazović na kraju izborne noći ostavili Bojanića da sam objašnjava razloge zajedničkog izbornog neuspjeha, dovoljno govori o karakteru njihovog ljudskog i demokratskog poraza", zaključio je Nikolić.

Ali, kako je naveo, ni Ranka Krivokapića nije porazio isključivo Đukanović, „već je završni čin njegove konačne političke marginalizacije režirala upravo “kandidatkinja za promjene“, ali u Socijaldemokratskoj partiji, Draginja Vuksanović“.

"Nakon što je objavljena pobjeda Đukanovića, jedan od poraženih predsjedničkih kandidata reče kako ulazimo u četvrtu deceniju nesmjenjivosti vlasti. Ne. Ulazimo u četvrtu deceniju nesmjenjivosti lidera opozicije", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније