Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

19. 04. 2018. 15:49 >> 15:41
22

DEMOKRATE REAGOVALE

"DPS otkrio koga se najviše plaši"

Demokratska partija socijalista (DPS) je, napadom na lidere Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksu Bečića i Dritana Abazovića, nesvjesno otkrila koga se najviše plaši u susret predstojećim lokalnim izborima, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je ranije danas da su Bečić i Abazović glavni krivci za krah opozicije na predsjedničkim izborima.

U reagovanju Demokrata navodi se da se Nikolić javio da podsjeti da su predsjednički izbori bili samo „prvo poluvrijeme utakmice koju Crna Gora i njeni građani igraju protiv diktature njegove partije i njegovog šefa“.

„I, kao što to obično biva, napadom na Aleksu i Dritana, nesvjesno je otkrio od koga se u DPS-u najviše plaše u susret drugom poluvremenu – lokalnim izborima u Glavnom gradu i još 11 opština“, kazala je poslanica Demokrata Valentina Minić.

Prema njenim riječima, ne bi „marioneta u Đukanovićevom pozorištu toliko pokušavala da veliča poraz svih građana Crne Gore na nedjeljnim izborima, da nije svjesna da će u drugom poluvremenu DPS ostati bez kontrole nad Glavnim gradom, Pljevljima, Barom, Danilovgradom i drugim opštinama“.

„Od uvođenja višestranačja ne postoji lažni novinar i apologeta režima, a za 30 godina ih nije bio mali broj, koji se više pozivao na ljudskost i karakter, a da ih je manje imao ili, makar, pokazivao“, kazala je Minić.

To je, kako je navela, najbolje potkrijepio svojom izjavom u kojoj je izrazio očekivanje da se Đukanoviću čestita zato što je „uveo državu u otvorenu diktaturu“.

„Na čemu da mu se čestita? Na tome što su u nedjelju izgubili svi slobodni građani koji nisu pristali, ali i svi oni koji jesu pristali na ucjene, pritiske, prijetnje, kupovinu glasova i razne druge zloupotrebe DPSa“, upitala je Minić.

Prema njenim riječima, o izlasku na crtu ima smjelosti da progovori „nekadašnji lažni novinar, čiji šef će ostati upamćen kao politička kukavica, jer se 20 godina nije smio pojaviti pred kamerama zajedno sa makar jednim političkim protivnikom“.

„Znamo mi da mikrofon Đukanovića nepogrešivo locira one koji predstavljaju kredibilnu alternativu i u očima međunarodne zajednice, i čijom mladošću, beskompomisnom borbom protiv utvara prošlosti i Programom za 21. vijek ne mogu uplašiti nijednog građanina Crne Gore“, kazala je Minić.

Isto tako, kako je navela, znaju da sve to, kao i vizija Podgorice i Crne Gore sa ljudima za 21. vijek na njenom čelu, izaziva frustrirajući strah u svim frakcijama DPSa.

„Znaju oni da na slici normalne i oslobođene Crne Gore, sa jakim i oslobođenim institucijama, nema mjesta za crnogorskog Mugabea i njegove sljedbenike“, zaključila je Minić.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније