Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

20. 04. 2018. 15:35   >>  23:01 29

DEMOKRATE SAOPŠTILE

"Dio Fronta i DPS-a podmeće Bečiću"

Demokratska Crna Gora je saopštila da je tvrdnja izvršnog direktora nevladinog udruženja (NVU) Centar za akademski integritet Mitra Đukanovića da je lider te partije Aleksa Bečić plagirao svoj rad podmetačina i "traljavo izvedena akcija dijela DF-a i DPS-a".

"Jasno je da je Đukanović, inače aktivista DF-a, imao jedan jedini cilj – da za račun Mila Đukanovića i pojedinih djelova DF-a pokuša da diskredituje Aleksu Bečića, čovjeka sa rijetko čistom biografijom na političkoj sceni Crne Gore. Da je to isključivi cilj i osnivanja i postojanja ove navodno NVO, kao svojevrsnog paravana za napad na predsjednika Demokrata, upućuje cijeli niz dokaza i zdravorazumsko zaključivanje", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali, Đukanović je na svom Fejsbuk profilu prije tri dana saopštio da je "Centar za akademski integritet osnovan."

"Osim Đukanovića, koji u svojim javnim istupima, kao i na svom FB profilu, duži vremenski period nije krio snažan animozitet prema predsjedniku Demokrata, u izradi prezentacije lažnog istraživanja predstavljenog na današnjoj press konferenciji učestvovao je Feđa Pavlović. Inače, Feđa je menadžer kampanje DF-a i sin poslanika Demokratskog fronta, Koče Pavlovića, koji se juče, kao i danas, oglasio objavom i saopštenjem, u kojem jasno pokušava da postavi ultimatum prema Demokratama i URA-i da povuku svoju odluku o koalicionom nastupu na izborima u Podgorici, unaprijed crtajući krivicu na čelu ova dva subjekta. Ako se poveže sa današnjom podmetačinom, kristalno je jasno – izjava Pavlovića je primjer pokušaja ucjene", saopštile su Demokrate.

Oni su istakli da Mitar Đukanovič radi u korist novoizabranog predsjednika Mila Đukanovića.

"Pavlović mlađi radi u korist interesa dijela DF-a i Pavlovića starijeg. Đukanović Mitar i Pavlovići rade u korist Mila Đukanovića. Nakon svega navedenog, nemamo dilemu: ovo je proizvod odbijanja izborne liste u kojoj bi šlepali DF, jer smo iz više izvora imali informaciju da ukoliko ne pristanemo na izbornu listu sa njima, djelovi DF-a će se baviti monstruoznim montažama protiv najviših funkcionera Demokrata. Ovo je samo nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su isti nalogodavci, takođe mjesec dana pred izbore, pisala pismo monstruozne neistinite i uvredljive sadržine i dijelila građanima Novoga. Simptomatično je da ni do danas tužilaštvo nije okončalo istragu u ovom predmetu, iako je predsjednik Demokrata nekoliko puta poslao urgenciju VDT-u", kazale su Demokrate.

Iz te partije navode da imaju informacije da ista lica, povezana s djelovima DF-a i djelovima DPS-a, pripremaju nastavak hajke protiv najviših funkcionera Demokrata, "čija će okosnica biti različiti falsifikati i montaže". 

"Aleksa Bečić je jedan od rijetkih funkcionera koji je prije više od četoro godine javno branio magistarski rad pred punim amfiteatrom i pred nekoliko kamera. Lično je tražio od uprave Fakulteta da ne brani rad u maloj sali predviđenoj za odbranu magistarkish radova, već u najvećoj dostupnoj sali. Aleksa Bečić je jedan od rijetkih funkcionera čija se kompletna odbrana magistraskog rada nalazi na Youtube-u od prvog dana i do sada je pogledao veliki broj korisnika interneta", naglasile su Demokrate.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније