Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

21. 04. 2018. 12:30   >>  12:40 67

LP U BUDVI

Uklonite bilborde koji slave slom CG

Liberalna partije, zatražila je hitno uklanjanje bilborda sa ulica Budve, sa sadržajima koji, kako navode, veličaju okupaciju Budve i Crne Gore 1918. i slave nestanak i slom države Crne Gore.

“LP oštro osuđuje bolest revizionizma, opravdavanja šovinizma i sijanja razdora i netrpeljivosti među građanima na štetu svakog pojedinca,građanskog sklada i vladavine prava. Indoktrinacija šovinizma i obmane kojima napadaju zdrav razum moraju biti sankcionirani shodno zakonu i pravnom poretku”, navode u saopštenju.

Iz LP su poručili da bilbordi, koji su preplavili budvansku opštinu, koji navodno slave 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu, sa sadržajima koji veličaju okupaciju Budve i Crne Gore 1918. i slave nestanak i slom države Crne Gore, doveli su do velike unemirenosti građana koji vjekovima žive u građanskom skladu i uvažavanju, ali i brojnih turista koji takve izlive nacionalizma i šovinizma, ne mogu vidjeti nigdje u civilizovanoj Evropi i svijetu.

“Iako je struka takve pretpostavke ocijenila kao istorijski falsifikat za dnevnopolitičku upotrebu i razdor, lokalna vlast i ostrašćeni pojedinci i neformalne grupe podržane od raznih ekstremističkih frakcija, nastavljaju sa pokušajima podjele i svađe građana”, poručuju iz LP.

Da bi konačno zaustavili pokušaje razdora i nametanja promašenih tema kojima je mjesto na smetlištu istorije, liberali pozivaju nadležne organe da hitno reaguju, uklone bilborde i zaštite ustavni poredak Crne Gore.

“Osim Ustava, i Zakon o zabrani nedozvoljenog oglašavanja jasno propisuje zabranu obmanjujuceg oglašavanja za što su propisane jasne sankcije”, navodi se u saopštenju LP.

Kažu da pravni poredak mora zaustaviti revizioniste.

“Oni nakon pokušaja da rehabilituju krvave zločince, saradnike okupatora i kvislinge iz II svjetskog rata, danas da slave i pokušaj zatiranja cijele jedne nacije 1918. godine i krvavog gušenja i nestanka cijele jedne države, Crne Gore. Liberali, shodno svojim zakonskim mogućnostima, nikada neće dozvoliti i apelujemo da se izbjegne “otvaranje starih rana”. Podsjećamo, Predsjedništvo Liberalne partije ranije je donijelo preporuku o napuštanju lokalne vlasti Budve i raskidu koalicionog sporazuma u najboljem interesu građana Budve”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари67

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније