Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

21. 04. 2018. 14:46   >>  14:55 6

RADUNOVIĆ O PODGORICI

Zajednička lista garantuje pobjedu

Zajednička opoziciona lista garantovala bi pobjedu u Glavnom gradu, a ni izlazak opozicije u dvije ili tri kolone neće biti fatalan, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.

Prema njegovim riječima, DF je analizirao aktuelnu situaciju i ocijenio da je u ovom trenutku poželjan dogovor svih u opoziciji, kako bi se došlo do formiranja jedinstvenih izbornih lista.

"Znamo da su neke opozicione koalicije već predale izborne liste, i to dok je trajala kampanja Mladena Bojanića, ali one još nijesu potvrđene od OIK-a, tako da još ima vremena da te stranke preispitaju svoj potez i razmisle o potencijalnom značaju Dontovove formule na konačni ishod izbora.
Posebno u Podgorici", rekao je Radunović u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da važnija pobjeda opozicije, nego nečije sujete i prebrojavanje unutar opozicionih redova.

"Iskreno, ne nadam se previše da će doći do obrta i da će povući listu, iako bi, sigurno, zajednička lista garantovala pobjedu u Glavnom gradu. Ipak, mislim da ovog puta ni izlazak opozicije u dvije ili tri kolone neće bidi fatalan", rekao je Radunović.

On je dodao da treba da obezbijediti da se ne rasipa mnogo glasova samostalnim izlaskom nekih "autsajderskih listi".

Radunović je naveo da duboko vjeruje u pobjedu opozicije u većini gradova u kojima će u maju biti održani lokalni izbori, a da će posebno biti značajna pobjeda u Podgorici.

"Uspjeh opozicije u Glavnom gradu zaustavio bi režim na sadašnjem putu da u Crnoj Gori zavede otvorenu strahovladu, a samim tim otvorio mnoge opcije za djelovanje opozicije u narednom periodu", rekao je Radunović.

On je ocijenio da zato nema prostora, a posebno vremena, za bilo čija "politička izmotavanja i sitne kalkulacije".

"Naravno, neophodno je što prije posložiti neke kockice u opoziciji, pokušati odagnati propuste koji su bili evidentni u predsjedničkoj kampanji, a koji su dominantno rezultat nepromišljenih i ishitrenih poteza pojedinih opozicionih stranaka, i pronaći modele koji donose uspjeh", smatra Radunović.

Niko ne može postavljati rokove

Na pitanje do kad ce DF čekati odgovore ostalih iz opozicije, Radunović je odgovorio da niko ne može postavljati rokove, jer su oni postavljeni samim tim što je do izbora ostalo tek malo više od mjesec.

"U narednih nekoliko dana treba da bude poznato sve - ko želi pobjedu, odnosno da se opozicija ukrupnjava i zajednički odupre diktaturi, da li ima onih koji to neće, što bi vodilo podjelama u opoziciji, ali i da vidimo ima li onih koji zarad ko zna kakvih interesa rizikuju rasipanje opozicionih glasova", kazao je Radunović.

On je rekao da u DF već prepoznaju snage u opoziciji koje pokazuju dobru volju da budu dio jedne velike pobjedničke priče, i koje se vrlo odgovorno i racionalno ponašaju u tom pravcu.

Upitan u kojoj su fazi su pregovori sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) o zajedničkom nastupu na izborima, Radunović je naveo je rekao da DF želi da razgovara sa svima, jer su predložili jedinstveni nastup opozicije.

Radunović je potvrdio da postoje intenzivni kontakti sa SNP-om, koji je, kako je naveo, značajan opozicioni subjekt, i sa kojim godinama zajednički vode borbu protiv kriminalnog režima.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније