Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2013. 08:13 >> 08:03

VUČKOVIĆ NAJAVIO

Pokrenuta istraga protiv Bora Lazovića

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković potvrdio je da pokrenut istražni postupak protiv predsjednika odbora DPS-a u Budvi Bora Lazović, zbog sumnji da je govorio neistine na Anketnom odboru, koji se bavi prikupljanjem činjenica u rasvjetljavanju afere Snimak.

Vučković je to potvrdio Danu i kazao da mu se obratio predsjednik tog skupštinskog tijela Koča Pavlović, koji je zahtijevao da se pokree postupak protiv Lazovića, jer je, prema tvrdnjama Pavlovića, šef budvanskog DPS-a obmanuo članove Anketnog odbora.

"Zaduženo je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru da pokrene postupak, ono će preduzeti sve potrebne radnje, saslušati lica i utvrditi sve okolnosti. To je sve što mogu da kažem", rekao je Vučković, koji nije želio da kaže da kaže da li će biti pokrenut postupak protiv drugih osoba iz odbora zbog drugih osoba za koje je Pavlović tražio istragu zbog svjedočenja na Anketnom odboru.

On je rekao da je jedna od mjera koje mogu biti preduzete da Inspekcija rada provjeri kako je teklo zapošljavanje u Budvi, u vrijeme uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Lazović je, naime, prije nekoliko dana na saslušanju pred Anketnim odborom u Skupštini Crne Gore rekao kako nema nikakvih saznanja o partijskom zapošljavanju, te da direktori javnih ustanova jesu angažovani u kampanji DPS-a, ali van radnog vremena.

On je juče kazao kako nema informacija o tome da je protiv njega pokrenuta istraga, te da stoji iza svega što je govorio na Anketnom odboru.

"Niko me nije pozvao, niti znam zašto bi bila pokrenuta istraga kada nijesam izgovorio neistine. Sve što sam rekao, i dalje stojim iza toga", rekao je Lazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније