Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

22. 04. 2018. 12:05 >> 12:12
28

BEČIĆ PISAO STANKOVIĆU

"Spremaju nove montaže protiv Demokrata"

Lider Demokrata Aleksa Bečić uputio je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću otvoreno pismo, u kojem navodi da je “slučaj plagijat”, smišljena akcija dijela DF-a i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta. Bečić ima saznanja da, kako je naveo, ta grupa radi na "montaži video zapisa seksualne konotacije, kako bi pokušali da diskredituju njegove najbliže saradnike”.

Lider Demokrata Aleksa Bečić uputio je Stankoviću otvoreno pismo, u kojem navodi da tužilaštvo ni nakon godinu nije okončalo istragu povodom krivične prijave koju je podnio protiv NN lica, krajem aprila prošle godine.

“Dana 29.04.2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu podnio sam krivičnu prijavu protiv NN lica zbog počinjenih krivičnih djela iz Glave dvadeset šest Krivičnog zakonika Crne Gore - "Krivična djela protiv izbornih prava", kao i drugih krivičnih djela iz ovog Zakonika", navodi Bečić u pismu Stankoviću.

Kaže da je aprila prošle godine građanima Herceg Novog, na kućnu adresu, dostavljeno pismo "monstruozne sadržine", koje je obilovalo najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

"Tim pismom NN lice/lica izvršilo je više krivičnih djela s osnovnim ciljem da se na protivpravan – kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 07. maja 2017. godine ne glasaju za izbornu listu Demokratske Crne Gore", navodi Bečić.

Ističe i da je u maju prošle godine Specijalnom državnom tužiocu, dostavio dopunu krivične prijave i ukazao na neophodnost hitnog postupanja nadležnog tužilaštva iz više razloga.

“Međutim, istraga o ovom predmetu do danas nije okončana, a počinioci i nalogodavci ovog krivičnog djela nisu pronađeni. Ali su zato monstruozni napadi i podmetanja prema Demokratskoj Crnoj Gori, u susret bilo kojim izborima nastavljeni nesmanjenim intenzitetom. Sve ovo nastavilo se monstruonzom, udbaškom i političkom podmetačinom da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić plagirao svoj magistarski rad”, napisao je Bečić.

Kaže da je tvrdnje o njegovom plagijatu iznio je aktivista DF-a, izvršni direktor nevladinog udruženja, "Centar za akademski integritet", prezentirajući, kako navodi Bečić, lažno istraživanje, u čijoj izradi je učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF-a.

“Više je nego jasno da se radi o smišljenoj akciji u dijelu DF- i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta u susret predstojećim izborima u Podgorici i u još 11 opština. Demokrate imaju saznanje da ova grupa za prevare, radi na montaži video zapisa seksualne konotacije kako bi monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata”, navodi Bečić u pismu Stankoviću.

Sve to je, kako poručuje lider Demokrata, nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su, kako dodaje, očigledno isti nalogodavci

“Tužilaštvo u jednoj državi i postoji, da u saradnji sa policijom, spriječi vršenje ovakvih učestalih društveno neprihvatljivih i štetnih pojava, pronađe počinioce i pokrene postupak njihove krivično pravne odgovornosti. U protivnom, sve više postajemo društvo u kojem, zarad interesa partija na vlasti, pojedincima može biti sve dozvoljeno”, zaključio je Bečić u pismu Stankoviću.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније