Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2013. 08:54   >>  09:02

SJEDNICA PARLAMENTA

Poslanici danas o rastu penzija

Skupština Crne Gore razmatraće na današnjoj sjednici predloženu Rezoluciju o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju i set zakona iz oblasti obrazovanja.

Skupština će danas odlučivati i da li će prihvatiti predlog Socijalističe narodne partije (SNP) i odmrznuti rast penzija od 1. avgusta, čime bi one bile povećane oko 3,3 odsto.

Predlog SNP-a je da se avgustovska penzija poveća za predviđeni iznos od oko 3,3 odsto, jer su se za to stekli uslovi nakon povećanja poreza na zarade preko 482 eura u februaru i povećanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) sa 17 na 19 odsto od 1. jula, jer je došlo do rasta budžetskih prihoda.

Poslanici vladajuće koalicije su u decembru prošle godine na predlog Vlade usvojili izmjenu zakona kojom je za ovu godinu ukinuto usklađivanje penzija sa rastom inflacije i prosječnom zaradom.

U predlogu koji su potpisali poslanici Neven Gošović, Snežana Jonica i Aleksandar Damjanović se navodi da bi to povećanje za period od avgusta do decembra iznosilo pet miliona eura.

Poslanici će se danas izjasniti i o godišnjem izvještaju o radu Sudskog i Tužilačkog savjeta, kao i Komisije za sprječavanje sukoba interesa. Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

Istovremeno, premijer Milo Đukanović, u okviru premijerskog sata, odgovaraće sjutra na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a na dnevnom redu te sjednice su i poslanička pitanja.

Crnogorski parlament će 31. jula raspravljati o predloženim mandmanima na Ustav Crne Gore, a 1. avgusta o rebalansu budžeta za ovu godinu.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније