Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 04. 2018. 17:20 >> 08:16
11

DEMOKRATE NAJAVILE

Podnijeće krivične protiv Đukanovića i Pavlovića

Demokratska Crna Gora tvrdi da je NVO Centar za akademski integritet u navodno plagirane djelove magistarskog rada lidera te partije Alekse Bečića uvrstila citate koje je Bečić koristio iz djela profesora Mladena Lojpura i Milana Lakićevića.

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije, Demokrate su ponovile da se radi o klasičnom falsifikovanju i podmetanju i najavili da će podnijeti krivične prijave protiv predstavnika Centra za akademski integritet Mitra Đukanovića i Feđe Pavlovića, sina poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića.

Tvrde da su njih dvojica željeli da nanesu ličnu i političku štetu lideru Demokrata.

"Istina je da je Bečić pravilno citirao izvod iz djela čiji su koautori njegov mentor i još jedan član komisije pred kojom je branio magistartski rad, a prevaranti to poturaju kao kopiranje Mice Kozlik. Prije će biti da je Mica Kozlik plagirala profesore Lojšpura i Lakićevića", saopštio je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Takođe, iznio je još novih dokaza.

"Bečić kroz fusnotu označenu broj 52 pravilno citira navode iz rada trojice autora, strina, Nuti i Uvalića, o pozitivnim aspektima masovne vaučerske privatizacije, i kao na prošlom primjeru prevaranti to svrstavaju u plagijat. Aleksa Bečić je na strani 71 pravilno citrao Zakon o svojinskim odnosima i to član 419, precizno naviodeći, a prevaranti i taj dio uvrštavaju u plagiranje", naveo je Koprivica.

Potpredsjednik Demokrata saopštio je, pokazavši video, da je „lažna analiza Bečićevog rada“ završena 31.decembra 2017, iako je udruženje Centar za akademski integritet osnovano 18. marta ove godine.

"Jasno je da je ovo pripremljeno u susret predsjedničkim izborima, a zaustavljeno u trenutku kada se saznalo da Aleksa Bečić neće biti kandidat za predsjednika", naveo je KOprivica.

On je kazao da se nedvosmisleno da utvrditi da to nije nikakvo istraživanje, već „falsifikat i uradak UDBE, djelova DF-a i DPS-a“. On je Centar za akademski integritet nazvao „filijalom DF-a“.

Poručio je da je sada jasno Pavlović i Đukanović formirali organizovanu kriminalnu grupu koju čini više lica iz DF-a i DPS-a, sa ciljem protivpravnog uticaja na volju birača uoči izbora.

"Podnijećemo krivičnu prijavu protiv ovih lica i priložiti sve raspoložive dokaze, neophodne za rasvjetljavanje ove krivične stvari. Očekujemo od VDT-a da hitno postupi, preduzme sve neophodne zakonske radnje i aktivnosti na procesuiranju ovih lica koja su formirala organizovanu kriminalnu grupu", saopštio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније