Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2018. 18:55 >> 19:03
2

DEMOKRATE PORUČILE

"Razotkrili namjere DF-a uoči izbora"

Demokrate su danas predstavile dokumentaciju kojom su, kako tvrde, razotkrili namjere udruženja za prevare Demokratskog fronta i dokazali da su "svi navodi Centra za akademski integritet klasična manipulatorsko-kriminalna taktika štete Demokratama uoči lokalnih izbora."

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica ponovio je da je istraživanje Centra o navodnom plagijatu predsjednika Demokrata Alekse Bečića lažirano, a da je rad Mice Kozlik "klasičan falsifikat".

"Naime, lažno udruženje Centar za akademski integritet, filijala DF-a, je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici naveo tvrdnju da su stranice 105-107 Bečićevog rada plagijat stranica 119-122 Kozlikinog rada, a stranice 107-109 Bečićevog rada prepisane iz stranica 122-124 Kozlikinog rada", rekao je Koprivica na pres konferenciji.

Demokrate su za tu tvrdnju priložili sljedeću fotografiju.

Koprivica naglašava da je Bečić prva dva paragrafa na strani 106 svog rada citirao iz knjige dr Dragana Lajovića "Korporativno upravljanje kao determinanta konkurentske sposobnosti preduzeća" sa 138 .strane, i to jasno naznačio u bibliografiji.

Koprivica navodi kako "lažni istraživač tvrdi da je rad prepisan baš iz onog dijela kojeg nigdje nema.

"U dokumentu izvještaja provjere sa Apeiron Univerziteta na samom početku stoji lista dokumenata iz njihovog repozitorijuma u kojem je nađeno navodno preklapanje sa Bečićevim radom. Magistarski rad je prvi na ovoj listi. Rad Mice Kozlik je dodat u repozitorijum tek 15.03.2018. godine", kazao je Koprivica.

On je poručio kako je rad Mice Kozlik "grubi faslifikat sačinjen od organizovane kriminalne grupe dijela Demokratskog fronta i DPS-a koji im je, kako navodi, poslužio za izvršenje nekoliko krivičnih djela: Lažno prijavljivanje, povreda slobode opredjeljivanja pri glasanju, falsifikovanje i kriminalno udruživanje", ističe Koprivica.

Koprivica kaže da Centar za akademski integritet uporno ne odgovara na pitanja i zahtjeve medija i NVO da dostavi rad Mice Kozlik.

"Organizovana kriminalna grupa falsifikovanjem rada Mice Kozlik udarila je na lidera najjače opozicione partije u Crnoj Gori. Da li se to još igdje može sresti osim u Crnoj Gori, Somaliji, Gvineji, Gvatemali, da se grubim falsifikatima i udruženim kriminalnim djelovanjem udara na lidera najjače opozicione partije bez reagovanja države?", kazao je Koprivica.

On je rekao da je dvoje od troje osnivača Centra, Filip Ivanović i Bojana Jokić, odlučilo da napusti tu organizaciju, navodeći da su zloupotrijebljeni i da traže od MUP-a da ih briše iz registra osnivača te NVO.

"Đukanoviću su ovog puta ostali samo djelovi DF-a i DPS-a. Vjerujemo i nadamo se da lica koja su napustila ovo udruženje za prevare nijesu učestvovali u činjenju ovih krivičnih djela. Zato ćemo sjutra podnijeti krivične prijave u vezi sa izvršenjem više krivičnih djela protiv Mitra Đukanovića, aktiviste DF-a, Feđe Pavlovića, menadžera kampanje DF-a i protiv NN lica iz vrha DF-a i DPS-a koji su učestvovali u ovim prevarama i falsifikovanju", poručuio je Koprivica.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније