Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2018. 19:02 >> 18:55
4

REAGOVANJE DPS-A

Građani odavno izabrali datume koje proslavljaju

Nova srpska demokratija (NOVA), Demokratski front (DF) i Jovan Vučurović radije bi obilježavali 1. decembar, datum na koji je prije 100 godina, na sreću privremeno, nestala crnogorska država, nakon čega je nastupio jedan od najtežih perioda u slavnoj crnogorskoj istoriji, i koji ujedno potire odluke i zavještanja oba 13. jula, i onog 1878. i onog 1941, saopšteno je iz demokratske partije socijalista (DPS).

Portarol Nove, Jovan Vučurović, danas je saopštio Crna Gora ne bi imala šta slaviti da se pita DPS, osim možda 12. jul 1941. ili rođendan Mila Đukanovića.

"Slavili bi vi i mnoge druge datume i osobe kojima ste pokušali da podižete spomenike po državi, čiju nacionalističku i izdajničku matricu baštinite i kojima želite da podstaknete podjele u Crnoj Gori, tako da je simbolika 12. jula 1941. godine primjerenija vama nego bilo kome drugom u ovoj zemlji. To ste dokazali bezbroj puta do sad, pa čak i nedavno, kada ste imali namjeru da u vaše „praznike“ uvrstite i 16. oktobar 2016. godine, na sreću bezuspješno", poručila je Danica Nikolić iz Media tima DPS-a.

Ona je kazala da su građani Crne Gore odavno izabrali datume iz slavne istorije naše države koje proslavljaju - "13. jul, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i isti datum 1941, kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma; 21. maj, kada su upravo građani prije 12 godina odlučili da, nakon skoro čitavog vijeka, vrate svojoj državi nezavisnost i dostojanstvo".

"Neće vam poći za rukom da sramotne bilborde po Budvi opravdate banalnom zamjenom teza i krivotvorenjem istorijskih činjenica, oni su isključivo odgovornost i zamisao vas i vaših budvanskih koalicionih partnera. Vaša sramota je tim veća što ovom kampanjom ponižavate državu i građane, potomke svih hrabrih, istinskih, časnih i rodoljubivih oslobodilaca Crne Gore, kao i njenu ukupnu ulogu države - saveznice u Prvom svjetskom ratu", kazala je Nikolić.

Ona je navela da ukupnu politiku Nove već decenijama karakteriše neprekidna borba svim sredstvima protiv crnogorske državnosti i identiteta, građanskog društva i multientičkog koncepta.

"Zato i jeste vječiti politički gubitnici pred građanima. Više nas brinu oni navodno „državotvorni“ koji stoje rame uz rame sa vama i o svim vašim nepočinstvima se oglašavaju tek pod pritiskom javnosti, pa čak i tada pokušavaju da zamijene teze po matrici koju su od vas naučili. Upravo zbog takvog odnosa prema Crnoj Gori, njenoj državnosti, istoriji, slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji, ostaćete i jedni i drugi, zajedno sa budvanskim bilbordima, sramotna margina na političkoj sceni", zaključila je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније