Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 04. 2018. 11:03   >>  10:55 4

STANIĆ PORUČUJE

"DPS napadi na RTCG kulminirali"

I pored svih upozorenja koja su proteklih godina stizala od naših partnera iz EU i SAD da se ne ugrožava nezavisnost Javnog servisa, u zadnjih par nedjelja doživljavamo kulminaciju DPS napada na menadžement te kuće, kazao je portparol SDP-a, Mirko Stanić.

On ocjenjuje da su poslije smjena Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića iz Savjeta RTCG, za koje su, dodaje, i sudovi utvrđivali da su nezakonito smijenjeni, "Skupština je na njihova mjesta birala podobne i podesne za obračun sa slobodnom riječju, a i oni neki koji su već tamo su pokazali svoju pravu, političku stranu".

"Tako je član Savjeta Mimo Drašković, često najglasniji u osudi menadžementa RTCG zbog navodne bliskosti sa nekom političkom partijom, osvanuo ni manje ni više nego na predizbornom skupu kandidata DPS-a Mila Đukanovića i to u prvom redu, valjda po zaslugama za Partiju", kazao je Stanić. 

Hajka na menadžment je, dodaje Stanić, nastavljena prije nekoliko dana kada je novoimenovani član Goran Sekulović, "inače pisac romansirane biografije gorepomenutog Đukanovića", utvrdio da je menadžment na strani opozicije koja je antidržavna.

"Znači o političkoj neutralnosti televizije najviše 'brinu' dva člana Savjeta od kojih jedan frenetično aplaudira Đukanoviću po mitinzima i drugi koji je napisao knjigu 'Premijer pobjedničkog duha'?!", navodi se u saopštenju. 

Stanić ocjenjuje da država Crna Gora sa takvim ljudima u nadzornim tijelima ne može zasigurno postati članica EU, a slučaj RTCG je, kako je kazao, visoko u agendi EK kad je napredovanje naše zemlje u pitanju.

"I da nije EU, domaće zakonodovastvo jasno propisuje da su Drašković i Sekulović prekršili zakon i to konkretno član 7, Zakona o sprječavanju korupcije u kojem je naznačeno da 'Sukob interesa postoji kada privatni interes utiče ili može uticati na NEPRISTRASNOST u vršenju javne funkcije'", navodi portparol SDP-a. 

Stanić pručuje i su Mimo Drašković i Goran Sekulović svojim činjenjem jasno pokazali da nijesu nepristrasni u odnosu na političku partiju DPS i time, kako je kazao, dali osnova ASK da pokrene izviđaj.

"Ukoliko ne želi da to uradi samoinicijativno, nek im ova objava posluži kao javna prijava za dvojicu članova Savjeta da krše Zakon o sprječavanju korupcije, uz želju da budu ekspeditivni barem kao što su bili u slučajevima Vukčević i Đurović", navodi se u saopštenju. 

On tvrdi da je flagrantnost u pristrasnosti prema DPS-u evidentna kod određenog broja članova Savjeta RTVCG.

"Slobo Pajović – odbornik DPS-a u Baru, Ivan Jovetić – Savjet DPS-a za međunarodne odnose,  Goran Sekulović – autor biografske knjige Mila Đukanovića, Mimo Drašković – u prvom redu konvencije DPS-a ...i očekujemo reakciju medjunarodne zajednice ovim povodom, obzirom da je jasno da sa ovim ljudima u Savjetu nema ništa od nezavisnosti RTCG, te da je i time doveden u pitanje naš put ka EU", zaključio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније