Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2018. 20:51 >> 01:53
12

STOLTENBERG PORUČIO

Divno što NATO ima Crnu Goru kao člana

Crnogorsko članstvo u NATO doprinijelo je stabilnosti Zapadnog Balkana, poručio je večeras generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Sjutra se navrašava godinu od kada je crnogorski parlament na Cetinju usvojio Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim su obezbijeđeni uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Upitan da ocijeni progres Crne Gore u zadnjih godinu od kada je crnogorski parlament ratifikovao taj Zakon, Stoltenberg je rekao da je divno što NATO ima Crnu Goru kao člana.

"Crna Gora doprinosi NATO misijama i operacijama. Crna Gora je najavila da će povećati prisustvo u Avganistanu kao i izdvajanje za odrbranu iz BDP-a. stojimo zajedno i branimo jedni druge", kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta na nivou ministara vanjskih poslova.

On je kazao da je bio ponosan kad je NATO poželio Crnoj Gori dobrodošlicu kao 29. članici Alijanse.

Prema njegovim riječima, to pokazuje da su vrata NATO-a otvorena.

Stoltenberg je kazao i da je sjednici razgovarano o napretku Bosne i Hercegovine, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Gruzije.

Prema njegovim rijeličima, politika otvorenih vrata NATO-a je istorijski uspjeh.

"Ona je donijela stabilnost, mir i prosperitet milionima ljudi širom evroatlantskog regiona. Kao što je demonstrirano ulaskom Crne Gore u NATO prošle godine, vrata NATO-a ostaju otvorena", poručio je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније