Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 19:26 >> 19:20
6

UKIDANJE PLATE

DF se žali sudu zbog Kneževića

Demokratski front (DF) će uložiti ustavnu žalbu zbog odluke Administrativnog odbora da ukine platu Milanu Kneževiću dok ne odsluži četvoromjesečnu kaznu zatvora.

U tom političkom savezu napominju da je na istoj sjednici donesena odluka da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković za neiskorišćeni godišnji odmor dobije osam hiljada eura.

To je, kažu u DF-u, unižavanje poslaničke funkcije koju kontinuirano sprovodi skupštinski Administrativni odbor i pravosudni organi Crne Gore, prije svega crnogorsko tužilaštvo

"Što se nas tiče, vrhovni državi tužilac je na trajnom godišnjem odmoru jer se ne miješa u svoj posao i, omogućava da se kompletno crnogorsko tužilaštvo se bavi kontinuiranim političkim progonom DF-a a ne obraća pažnju na bezbjedonosnu situaciju u zemlji", istakao je funkcioner DF-a Milun Zogović na konferenciji za medije.

On je naveo predsjednik Administartivnog odbora Luiđo Škrelja "dao sebi za pravo da funkciju poslanika svede na taj nivo kao da je on poslodavac poslanicima u Skupštini Crne Gore".

"Međutim, naši jedini poslodavac su slobodni građani koji su nam ukazali povjerenje", poručio je Zogović.

Kazao je da je Knežević tražio iz zatvora da mu se omogući pristup internetu i drugih sredstava komunikacije kako bi obavljao funkciju lidera stranke, na šta se oglušilo crnogorsko sudstvo i pravosuđe.

Zbog svega navedenog iz DF-a su zatražili ostavku VDT-a Ivice Stankovića.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније