Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

17. 05. 2018. 11:25   >>  11:16 2

TAJANI PORUČIO

CG i Srbija mogu u EU do 2025.

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonijo Tajani kazao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gore u članstvu Evropske unije (EU) do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana.

”Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i Crna Gora su na prvom mjestu”, poručio je Tajani uoči samita EU - Zapadni Balkana u Sofiji.

Predsjednik Evropskog parlamenta kaže da je Zapadni Balkan ključan za EU i da Unija mora da radi na stabilnosti regiona.

”Imamo problema oko terorizma i migracija. Moj predlog je i da oformimo finansijski paket od deset milijardi EUR za infrastrukturu, autoputeve, željeznicu, ali i za digitalnu infrastrukturu”, kazao je Tajani, prenosi Tanjug.

On je ponovio da podržava predlog komesarke Marije Gabrijel o digitalnom sistemu za zapadni Balkan što podrazumijeva razvoj bežićnog interneta i ukidanje rominga.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније