Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

19. 05. 2018. 22:29 >> 22:22
2

DEMOKRATE PORUČILE

"Brajović treba da je u Spužu, a ne u parlamentu"

Koliko je licjemerna izjava Ivana Brajovića, „neka dođu da rade, ne samo da primaju plate“, govori bahato i sramno ponašanje, da je prvo o trošku građana organizovao partijska okupljanja, a onda svjesno i proračunato dao lažan iskaz na sudu. Da je Crna Gora zaista država vladavine prava, sa slobodnim i nezavisnim institucijama, jasno je da bi Brajović, umjesto na čelu najvišeg zakonodavnog tijela, bio u Spužu sa ostalim prevarantima, saopšteno je u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručio je ranije opozicionim poslanicima koji i dalje bojkotuju parlament da dođu i da rade, umjesto što, kako je naveo, samo primaju platu.

"Očigledno su histerija, pometnja i strah iz nadređenog mu DPS-a, uticali na Brajovića da progovori. Prosto nevjerovatno, ali istinito, javio se onaj o čijim kapacitetima i kompetenciji najbolje govore njegova korupcionaška i nepotistička djela, a svjedoči pravosnažna presuda u slučaju ,,Ramada”.Umjesto što se bavite drugima, prvo sredite svoje dvorište i položite račune građanima o finansijskim poslovanjima Socijaldemokrata, pošto u poslednjim finasijskim analizama niste opravdali ni cent! Toliko o vašem poštenju i kompetetnosti", kazali su u Demokratama.

Oni su dodali da su kapaciteti Socijaldemokrata odavno poznati građanima.

"Dovoljno je spomenuti Aerodrome Crne Gore i prva asocijacija je nepotizam u režiji Socijaldemokrata. Podsjećamo građane da je aktuelni izvršni direktor Milovan Đuričković zaposlio na mjesto pomoćnika direktora za bezbjednost sina Marka Đuričkovića, a u finansijama Aerodroma zeta Radenka Simovića, pa je pored njih, zaposlio i brata od strica Zorana Đuričkovića, kao i Mladena Đuričkovića, sina drugog brata od strica, a tu je i sestrić Mirko Škerović. Poštovani građani, ako ste mislili da je to sve, NIJE, pošto su i supru­ga predsjednika SDa Ivana Brajovića i supruga Đorđa Suhiha, člana predsjedni­štva SDa i predsjednika SO Glavnog grada, takođe pretplaćene na javne finansije", kazale su Demokrate.

U Demokratskoj Crnoj Gori su izjavili i da su se kao stranka odrekli svih privilegija koje sa sobom nosi poslanička funkcija.

"Tu spadaju: naknada troškova za korišćenje mobilnog telefona, za gorivo, za službeni automobil, za stanarinu i dnevnice za putovanje i boravak u inostranstvu. Ovim putem biće napravljena ušteda od oko 60.000 eura u mandatnom periodu. Osim toga, osam poslanika Demokrata se odriče većeg dijela svojih poslaničkih plata kako bi obnovili škole u seoskim područjima širom Crne Gore. Do sada su obnovljene škole u Stanjevića rupi u Piperima i škole „Boško Buha“ na Ilinom brdu, u Pljevljima, kao i Osnovna škola „Jovan Cerović“ u selu Slatina, u Šavniku", kazale su Demokrate..

"Dok Brajović, uprkos obavezi po Poslovniku, nije šefu poslaničkog kluba Demokrata pružio informacije o potrošnji službenih telefona i goriva iz blagajne Skupštine. Prema tome, osim što važi ona ko krade taj i laže, važi i ko krade taj i krije.Od vašeg "dolaska na posao" samo su korist vidjeli tajkuni, a šta ima sirotinja i obični građani od vašeg dolaska na posao. Imaju veći PDV, veće akcize, a majke više nemaju naknade, kao i što ste "dolazeći na posao" ostavili i bez dodatka djecu čiji su roditelji nezaposleni i na birou rada", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније