Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

21. 05. 2018. 09:20 >> 09:18
4

ČESTITKA CRNOGORSKE

Ustavni patriotizam budućnost države

Predsjednik Crnogorske dr Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

„Dan nezavisnosti je prilika da se podsjetimo slavne crnogorske istorije, tradicije i običaja. Crnogorska država ima dugu i bogatu istoriju koju obilježavajući ovaj datum njegujemo“, rekao je Pavićević.

Pavićević je naveo da nas postignuća naših predaka obavezuju da svakoga dana svi zajedno gradimo društvo i državu kojima će se ponositi potomstvo.

"Dvanaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da prevazilazimo podjele koje usporavaju razvoj Crne Gore. Svi građani Crne Gore našu državu treba da doživljavaju kao svoju. To mora da postane naš prioritet broj 1. Zbog toga mi svakodnevno zagovaramo ideju zasnivanja Crne Gore na principima ustavnog patriotizma", dodao je Pavićević.

On je podsjetio na stav Crnogorske da je ustavni patriotizam budućnost crnogorske države, jer je to koncepcija koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanje građanske lojalnosti i razvijanje ustavnih sentimenata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније