Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2018. 17:32 >> 17:23
1

MARKOVIĆ I PALMER

Unaprijediti vladavinu prava i slobodu medija

Crna Gora nastavlja nastavlja snažno da napreduje u reformama, a prioritet je jačanje vladavine prava i medijskih sloboda.

To su ocijenili premijer Duško Marković i vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer, koji su razgovarali na marginama Foruma To Be Secure u Budvi.

Glavna tema sastanka je, kako je saopšteno iz Vlade, bila evropska perspektiva Crne Gore i regiona i ukupni napredak naše zemlje u reformskim procesima.

Sagovornici su ocijenili da je Crna Gora posvećenošću reformama zadržala lidersku poziciju u regionu Zapadnog Balkana, uz saglasnost da je prioritet dalji napredak u oblasti vladavine prava, odnosno rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i zaštiti slobode medija.

Premijer Marković je ocijenio da je za ukupno unapređenje medijske scene, čemu će Vlada maksimalno doprinijeti u svojoj nadležnosti, neophodno i unutar medijske zajednice raditi na profesionalizaciji, odnosno na daljem unapređenju nivoa medijskih sadržaja i to najprije kroz proces djelotvorne medijske samoregulacije.

Marković i Palmer su razgovarali i o političkoj situaciji i procesu evropskih integracija u regionu Zapadnog Balkana.

Pozitivno su, kako je naglašeno, ocijenjeni procesi saradnje kao i rezultati prošlonedjeljnog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji, ali je konstatovano da tempo integracija u Regionu ne ide uvijek intenzitetom koji je potreban.

Sagovornici su i ovog puta, kako se navodi, istakli privrženost Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država daljem razvijanju parterskih odnosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније