Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina; B.V.

25. 05. 2018. 14:55 >> 15:04
11

MARKOVIĆ PORUČIO

Protiv kriminala svim sredstvima

Kriminal je stao naspram drżave i ona će taj problem riješiti koristeći sva raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom društvu da bi ono bilo bezbjedno i sigurno, poručio je premijer Duško Marković.

On je novinarima u Pljevljima, gdje je otvorio Dom kulture, kazao da je će uraditi sve da Crna Gora bude sigurna, a svaki građanin i porodica bezbjedna.

„Nećemo žaliti angažovanje ljudskih resursa koje nemamo, niti novca koji nam je potreban da ovo izazovu stanemo na kraj. Nećemo bježati ni od odgovornosti za nemanje rezultata", rekao je Marković odgovarajući na pitanje da li su specijalni timovi dovoljni ili se razmišlja o uvođenju novih mjera kako bi sigurnost građana bila na višem nivou nakon poslednjih ubistava u Podgorici.

Om je dodao kako vjeruje da će u narednim danima građani svjedočiti o tom pristupu i odluci Vlade.

Premijer je kazao da je kriminal stao naspram države.

„Bez obzira o kojim se kriminalni grupama radi one sada imaju problem sa državom. Da li se radi o kriminalnim grupama iz Crne Gore ili regiona, ili Amerike ili Evrope. Oni sada imaju problem sa državom. Država će taj problem riješiti koristeći sva moguća raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom drustvu da bi to ono bilo bezbjedno i sigurno“, poručio je Marković.

Na pitanje da li će biti zatražena pomoć službi iz inostranstva u borbi sa kriminalom, premijer je naveo da nalogodavci likvidacija u Crnoj Gori sjede na evropskim adresama i da će od inostranih agencija, od evropskih partnera tražiti da rade zajedno, "jer ovo nije samo domaći, već širi problem".

Ogroman potencijal Pljevalja

Upitan da li će građani Pljevalja dobiti ekološku naknadu, Marković je istakao je da Pljevlja imaju ogroman potencijal i da ne treba da žive od naknada.

"Vlada će se u saradnji sa Opštinom i predsjednikom Opštine uraditi sve da se stvori nova vrijednost, profit, čista životna sredina, nova radna mjesta i kvalitetan život", rekao je Marković.

Dodao je i da u Crnoj Gori ne treba da se živi od naknada već od rada i vrijednosti, kao i da građani Pljevalja imaju resurse, sposobnost, znanje i da su vrijedni.

Na zahtjev da prokomentariše požar u RTV Pljevlja, predsjednik Marković je rekao da je Vlada juče odobrila samo prvu, interventnu pomoć i dodao da će pomoći i u sanaciji objekta, nabavci bolje opreme i obezbjeđivanju boljih uslova rada.

Naglasio je da je važno je da nije bilo žrtava, a sve drugo će se stvoriti i napraviti kada postoje odgovorni i posvećeni ljudi..

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније