Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2018. 19:26   >>  19:17

AMBASADOR BIH ISTAKAO

Iskustvo CG može pomoći državama regiona

Crna Gora kao predvodnica procesa evropskih integracija, prenošenjem svog iskustva, može doprinijeti lakšem prevazilaženju sljedećih faza u procesu pristupanja država Zapadnog Balkana, ocijenio je ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Podgorici, Vinko Radovanović.

On je danas razgovarao da predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u crnogorskoj Skupštini, Andrijom Nikolićem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, sagovornici su ocijenili da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja, ali imaju veoma dobru saradnju i da treba da istraju u afirmaciji takve politike

Radovanović je, govoreći o kvalitetnoj saradnji dvije države u procesu evropske integracije, istakao da bi od velike važnosti za parlamentarce iz BiH bila razmjena iskustava o ulozi parlamenata u procesu evropske integracije.

„On je kazao da Crna Gora, kao država predvodnica ovog procesa, prenošenjem svog iskustva, može doprinijeti lakšem prevazilaženju sljedećih faza u procesu pristupanja država regiona Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Nikolić je naglasio da svaka ozbiljna država koja drži do svog ugleda u svijetu, mora da ostvari blisku saradnju sa zemljama iz najbližeg okruženja, jer je, kako je rekao, to nužan preduslov da bi postala respektabilan faktor na međunarodnoj političkoj sceni.

Na sastanku je, kako je saopšteno, razgovarano o potrebi daljeg unapređenja međuparlamentarne saradnje, posebno kroz intenziviranje komunikacije na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva.

„Zajednički je konstatovano da će poboljšanje saobraćajne povezanosti dvije države unaprijediti ekonomsku saradnju i dodatno približiti mnogobrojnu iseljeničku zajednicu svojoj matici“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније