Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

30. 05. 2018. 12:29 >> 08:38
11

MARKOVIĆ PORUČIO

Spremni za dijalog sa opozicijom

Najava povratka opozicije u parlament je dobra vijest, kazao je premijer Duško Marković.

Podsjetimo juče su SDP i Demos najavili prekid bojkota rada Skupštine. Premijer kaže da je to konačno sa političke scene jedna dobra vijest.

“Mislim da Crna Gora ulazi u novu fazu u kojoj svaki politički subjekat treba da preuzme odgovornost”, kazao je Marković i dodao da se raduje najavi povratka dijela opozicije u Skupštini.

“Spremni smo da kao vlast učestvujemo u dijalogu. Vlada iz svog ugla, mislim da ima dosta pitanja na kojim možemo raditi”, naveo je premijer.

"Zaštitićemo građane ako bude trebalo"

Premijer je, odgovarajući na novinarska pitanja nakon Premijerskog sata, saopštio i da će Vlada sjutra razmotriti cijene goriva.

"Spremni smo da reagujemo", poručio je premijer komentarišući posljednje poskupljenje goriva.

“U ovom trenutku nijesmo dobili upozorenja od privrednika da bi ih to mogli podstaći na povećanje cijena njihovih usluga”, kazao je premijer i naveo da se zavisno od kretanja na svjetskom tržištu može desiti da za 15 dana padni cijene goriva i na našem tržištu.

“Ako to bude neophodno vlada je spremna da interveniše da zaštiti standard građana, ali naravno da ne ugrozimo ekonomiju”, poručio je premijer.

Integracija Balkana nije dovedena u pitanje

Integracija Zapadnog Balkana u interesu je regiona i EU, i nije dovedena u pitanje, saopštio je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Radunović pitao je premijera da saopšti konkretan ishod Samita Evropske unije - Zapadni Balkan u Sofiji i da pojasni njegove konkretne benefite za Crnu Goru.

Marković je kazao da je zadovoljan Samitom u Sofiji. On je saopštio i da pitanje proširenja nije najvažnije, i da to ne treba da bude glavni utisak sa samita.

“Integracija Zapadnog Balkana je u obostranom interesu i ona nije dovedena u pitanje”, kazao je Marković.

Govoreći o infrastrukturnoj povezanosti regiona premijer je kazao da se uz pomoć EU rješavaju problemi u toj oblasti.

“Crna Gora ima reputaciju konstruktivnog partnera u regionu”, naveo je Marković.

On je saopštio da se Crna Gora na putu ka EU vodi svojim prioritetima. “Uvjereni smo da će EU uvažavati ove činjenice u skladu sa prinicipom napretka zasnovanog na individualnim rezultatima”, kazao je Marković.

Od lošeg do dobrog primjera

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović pitao je Markovića šta Vlada preduzima da opravda svoj ekološki status.

"Kada će se eliminisati najveće "crne tačke" životne sredine u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom, uz otvaranje jednog od najzahtijevnih i najskupljih poglavlja - 27 u procesu pristupanja EU", upitao je Popović.

Premijer je kazao da je poseban fokus resornog ministarstva stavljen na igradnju modernih postrojenja za upravljanje otpadnim vodama i otpadom.

Do sada su, kako kaže Marković, izgrađene dvije regionalne deponije i dva reciklažna centra četiri postojenja za obradu otpadnih vozila...

Premijer je podsjetio da je Poglavlje 27 najkompleksnije i finansijski najzahtjevnije. Do kraja godine očekuje otvaranje tog poglavlja.

Marković je naveo da nema ni najmanju dilemu, da Crna Gora treba da nosi odrednicu “ekološka država".

“Mislim da bi Crna Gora u ovom smislu mogla biti i dobar primjer, kao što je u ovom trenutku loš primjer”, zaključio je Marković.

Odgovarajući na pitanja u Skupštini premijer je naveo i da  su Crna Gora i Republika Kosovo saglasni da prevaziđu preoblem graničnog osiguranja vozila.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније