Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2018. 15:51 >> 15:41
2

DF OCIJENIO

"Vlada zloupotrebom želi da sačuva Sudski savjet"

Vlada Crne Gore zloupotrebom želi da sačuva svoje ljude u Sudskom savjetu i produži im mandat na šta nema pravo, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Premijer Duško Marković najavio je u ponedjeljak da Vlada priprema izmjene Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, čiji je cilj deblokada izbora članova tog organa.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović rekao je da Vlada pokušava da donese odluku koja je suprotna Ustavu, „što je svojevrsna hajdučija i nepoštovanje zakona od onih koji su kunu u svoj navodni patriotizam“.

"Za DF je to apsolutno neprihvatljivo, ali smo i očekivali da Demokratska partija socijalista sa satelitima posegne za silom kako bi sprovela svoje interese bez obzira što je u pitanju kršenje zakona", kazao je Vučurović agenciji MINA.

On je ocijenio da Vlada zloupotrebom želi da sačuva svoje ljude u Sudskom savjetu i produži im mandat na šta, kako je rekao, nema pravo.

„O ovom pitanju će morati da se izjasni Ustavni sud, i da na ovom slučaju pokaže je li spreman da još jednom sroza svoj ugled, ili želi najzad da se pokaže kao nezavisna institucija“, naveo je Vučurović.

On je saopštio da će se DF, nakon izlaska poslanika Milana Kneževića iz zatvora, vratiti u parlament i tamo precizno dati svoje mišljenje o ovoj i mnogim drugim temama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније