Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

29. 05. 2018. 16:35 >> 17:53
18

MARKOVIĆ OCIJENIO

Izbori doveli do potpune stabilnosti

Predsjednički i lokalni izbori pokazali su da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu i da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agendi, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Kako navode, Marković je danas razgovarao sa ambasadorima država Višegradske grupe - Mađarske Kristijanom Pošom, Slovačke Romanom Hlobenjom i Češke Karelom Urbanom i otpravnicom poslova Ambasade Poljske Anom Kaspšak.

"Mi ćemo se u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije realizujući jednu po jednu obavezu, pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24", rekao je Marković.

Marković je zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ambasadori su istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i po po pitanjima infrastrukturnog povezivanja i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije.

"U tom kontekstu posebno su istakli činjenicu da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima", saopšteno je iz Vlade.

Ambasadori Višegradske grupe su spremni, kako navode, na dalje produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom posebno na ekonomskom planu, ali i na unapređenju promocije procesa naših evropskih integracija.

"Politički odnosi Crne Gore i država Višegradske grupe su odlični i dogovoren je nastavak redovnog dijaloga", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније