Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

30. 05. 2018. 20:42   >>  20:39 1

NUHODŽIĆ U HRVATSKOJ

Jačati saradnju zbog migranata

Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Crne Gore i Hrvatske odlično sarađuju na svakodnevnom operativnom nivou što donosi konkretne rezultate, ali je treba jačati prema novim izazovima, pogotovo masovnim migracijama, ocijenjeno je u razgovoru ministara unutrašnjih poslova Crne Gore i Hrvatske, Mevludina Nuhodžića i Davora Božinovića.

Nuhodžić je kazao da je saradnja između ministarstava unutrašnjih poslova i policijā dvije države na zavidnom nivou.

"Operativna i svakodnevna saradnja granične i kriminalističke policije je rezultirala operativnim akcijama koje se odnose na trgovinu drogama“, kazao je Nuhodžić na kraju prve zvanične posjete Hrvatskoj, gdje je boravio na poziv Božinovića.

Nuhodžić je kazao da je na sastanku razgovarano o unapređenju saradnje u globalnim pojavama poput migracija i radikalizma.

„Naša dosadašnja saradnja obećava da ćemo mi na sve ove izazove i globalne i za one koji su samo izazovi za Hrvatsku u Crnu Goru davati adekvatne odgovore. Posebno su nam u ovom trneutku u fokusu ilegalne migracije“, kazao je Nuhodžić.

Božinović je rekao da su migracije globalni izazov koji u ovom trenutku najviše zaokuplja cijelu Evropsku uniju, pa i jugoistočnu Evropu.

"Činjenica je da bilježimo porast migracijskih kretanja iz Turske u Grčku, ove godine više od 18 hiljada, što je opteretilo njene prihvatne kapacitete, a dio migranata nastavlja tzv. zapadno-balkanskim migracijskim pravcem“, rekao je Božinović.

Prema njegovim riječima, postoji određeni porast nezakonitih migranata koji preko Albanije, Crne Gore i Srbije dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Nuhodžić se zahvalio domaćinu na pomoći Hrvatske Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, dok je domaćin najavio nastavak takve prakse.

„U novoj Strategiji proširenja EU je kao jedno od prioritetnih područja saradnje s državama jugoistočne Evrope definisala pitanje sigurnosti i migracija. Spremni smo pomoći Crnoj Gori u zadovoljavaju tih uslova, jer pomažući Crnoj Gori i Albaniji i drugim državama našeg neposrednog susjedstva istovremeno pomažemo EU i Hrvatskoj", kazao je Božinović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније