Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 07. 2013. 21:33 >> 21:36
1

FILIP VUJANOVIĆ

Pomilovanje nije kolektivna odluka

Pomilovanje je zakonska obaveza predsjednika države, i ne može se pretvoriti u kolektivnu odluku, poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Vujanović je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da nikada nijedan predsjednik nije dobio komplimente ni pozitivne poene kada su u pitanju odluke o pomilovanju.

„Uvijek, i kada date pomilovanje i kad ga odbijete, nekome ste se zamjerili. Ali ja postupam u smislu zakonske obaveze koja mi nalaže da do kraja januara dam pregled pomilovanja po strukturi i broju“, kazao je Vujanović.

Na pitanje gdje objavljuje odluke o pomilovanju, on je rekao da je to već učinio na svom sajtu i da, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacija, daje informacije o pomilovanju, poštujući privatnost podataka.

„Dakle, ja imam unutrašnje propise koji utvrđuju anonimnost podataka. Ne mogu da dajem imena ljudi, njihove porodične, socijalne i zdrastvene prilike“, naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, sve je to ono što je ljudima interesantno, i gdje bi mogli da prosuđuju u kom je slučaju bio u pravu, a u kom nije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније