Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

03. 06. 2018. 08:43 >> 08:28
1

IZ BUDŽETA

Ove godine za izbore potrošili 820 hiljada eura

Za finansiranje političkih partija i pojedinaca, koji su se takmičili na lokalnim i predsjedničkim izborima održanim u prvih pet mjeseci ove godine, iz budžeta je izdvojeno ukupno oko 820 hiljada eura.

To se može vidjeti na osnovu dostupne dokumentacije iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i drugih javnih izvora, piše Dan.

Izbori za odbornike u opštinama Ulcinj i Berane održani su 4. februara ove godine. Za potrebe finansiranja izbornih kampanja u ta dva grada, iz javnih izvora je opredijeljeno ukupno 26,9 hiljada eura (Opština Ulcinj 12,9 hiljada eura i Opština Berane 13,9 hiljada eura).

Zakonom o budžetu za ovu godinu za finansiranje dijela troškova izborne kampanje za izbor predsjednika Crne Gore planirano je 594,99 hiljada eura, shodno članu 20 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. To je ranije saopšteno iz Ministarstva finansija.

Kandidati kojima je bila potvrđena kandidatura raspodijelili su ukupno 20 odsto od tog novca.

Za sedam kandidata je bila potvrđena kandidatura, tako da su oni dobili po 17 hiljada eura.

S obzirom na to da nije bilo drugog kruga, 80 odsto preostalog novca raspoređeno je kandidatima koji su na izborima osvojili preko tri odsto glasova.

Političke partije koje su se takmičile na lokalnim izborima u Crnoj Gori 20. i 27. maja dobile su iz javnih izvora (budžeta) ukupno oko 198 hiljada eura.

To se može vidjeti u doku- mentu koji je objavljen na sajtu ASK.

Samo za političke subjekte koji su odmjeravali snage u nedjelju na lokalnim izborima u Podgorici iz javnih izvora opredijeljeno je 43,52 hiljade eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније