Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 06. 2018. 07:18 >> 07:08
4

KALUĐEROVIĆ OCJENJUJE

CG našla svoje mjesto u Alijansi

Crna Gora se kao članica NATO u Vašingtonu tretira kao saveznik sa kojim se otvoreno razgovora o gorućim pitanjima na Balkanu, Evropi i šire, rekao je u intervju Glas Amerike crnogorski ambasador u Vašingtonu Nebojša Kaluđerović. On je ocijenio da je Crna Gora našla svoje mjesto u Alijansi.

Put koji je počeo 29. novembra 2006. godine pristupanjem Partnerstvu za mir završio se petog juna 2017. u američkom Stejt Departmentu, gdje je Crna Gora predala instrumente ratifikacije i formalno se pridružila Alijansi.

"Mi kao članica NATO-a postali smo dio jednog velikog sistema u kome na različite načine nalazimo svoj svoj doprinos koji Crna Gora daje na raznim poljima i na raznim tačkama, ključnim tačkama koje su na svijetu vrlo, vrlo prepoznatljive", kazao je Kaluđerović.

Pristupanje Alijansi takođe je označilo intezivnu diplomatsku aktivnost sa Sjedinjenjem Državama- posjete crnogorskih zvaničnika Vašingtonu, ali i potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori.

"Mi smo sa Sjedinjenim Američkim Državama ima li, imamo i tradicionalno istorijski dobre odnose i crnogorsko uključenje u NATO je samo dodatna potvrda tih odnosa. Možda bi se moglo reći da smo u tom smislu umjesto partnerskih sada postali saveznici", navodi Kaluđerović.

Crnogorski ambasador poručuje da su vlasti svjesne problema i izazova s kojima se suočavaju, ali ipak veruje da je zemlja na pravom putu što su, prema njegovom mišljenju potvrdili i rezultati nedavno održanih predsjedničkih i lokalnih izbora.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније