Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

12. 06. 2018. 13:16 >> 13:11
2

BOŠKOVIĆ U PARIZU

Na sajmu naoružanja o modernizaciji Vojske CG

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković posjetio je sajam naoružanja "Eurosatory 2018", koji organizuje francusko Udruženje proizvođača vojne opreme (GICAT).

 

Bošković se susreo sa predstavnicima prestižnih kompanija i razgovarao o mogućoj saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore. 

"U fokusu je oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva i druge proizvode iz domena odbrambene industrije koji su neophodni za unaprijeđenje kapaciteta naše Vojske", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sajam se, kako je saopšteno, održava svake druge godine, i važi za jedan od najvećih međunarodnih događaja odbrambene i bezbjednosne industrije, koji je posvećen naoružanju kopnene vojske i protiv-vazdušne odbrane.

"Očekuje se veća posjećenost sajmu nego na prethodnom, održanom 2016.godine, na kojem je bilo prisutno 1.571 izlagača, 57.024 posjetilaca, kao i 212 zvaničnih delegacija iz 94 zemlje, koje su vodili ministri odbrane i unutrašnjih poslova, načelnici generalštaba, direktori za naoružanje i ostali visoki zvaničnici, a sva dešavanja je ispratilo oko 750 svjetskih medija", saopšteno je iz Boškovićevog resora. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније