Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

12. 06. 2018. 15:04 >> 14:52
3

SIMOVIĆ O RTCG

Sloboda medija nema alternativu

Sloboda medija u Crnoj Gori nema alternativu, poručio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović navodeći da Vlada odgovorno i ambiciozno poboljšava sistemski ambijent u vezi sa medijskom scenom.

Odgovarajući na pitanje da li bi evropske itegracije mogle biti usporene zbog smjena u Javnom servisu, Simović je rekao da nikome nije interes da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih integracija.

"To je prije svega interes Crne Gore, svih građana, struktura i subjekata u državi, bez obzira da li neko nekada različito misli o aktuelnim pitanjima. Ali mislim da je to cilj kojem treba svi zajedno da težimo“, rekao je Simović novinarima na konferenciji povodom predstavljanja rezultata prvog javnog poziva u okviru IPARD programa.

On je kazao da je cilj regiona da ima lidera koji osvjetljava put za cijeli Balkan, ali i interes Evropske unije.

„EU će sa Crnom Gorom i Zapadnim Balkanom biti bogatija, snažnija i konkretnija“, rekao je Simović.

On je istakao da će svi izazovi koji se pojave na evropskom putu biti prevazilaženi otvorenim partnerstvom sa evropskim i svim ostalim subjektima u Crnoj Gori.

Simović je ukazao da Vlada već neko vrijeme odgovorno i ambiciozno poboljšava sistemski ambijent u vezi sa medijskom scenom u Crnoj Gori, izradom novih zakona, analizom i uključivanjem uporednih praksi u tim oblastima.

„Siguran sam da će to dodatno doprinijeti daljem jačanju nezavisnosti profesionalizaciji i objektivnosti medija u Crnoj Gori“, istakao je Simović i poručio da sloboda medija nema alternativu.

On je dodao da saopštenje koje je Vlada poslala nakon smjene generalne direktorice Radio i Televizije Crne Gore, Andrijane Kadije, nije bilo šturo već saopštenje sa jasnim porukama u vezi sa tom situacijom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније