Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 06. 2018. 11:46 >> 11:46
2

GLASANJE U UN

Ambasada Palestine: Hvala Crnoj Gori

Ambasada Palestine u Podgorici zahvalila je Crnoj Gori što je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala za Rezoluciju o zaštiti palestinijskog civilnog stanovništva.

Generalna skupština UN osudila je u srijedu Izrael zbog korišćenja pretjerane sile nad palestinskim civilima. Rezolucija je usvojena sa 120 glasova "za", osam "protiv" i 45 odsutnih.

"Zahvaljujemo Crnoj Gori na njenom principijelnom stavu da sačuva međunarodno pravo i ljudska prava podržavajući ovu rezoluciju", saopštila je palestinska ambasada.

Rezoluciju su predložile Alžir, Turska i Palestina, nakon što su SAD iskoristile veto nad sličnom rezolucijom u Savjetu bezbjednosti UN ranije ovog mjeseca.

"Nacrt rezolucije, kako je prikazano, je balansiran tekst koji je stigao nakon ekstenzivnih pregovora sa svim državama članicama UN-a. Cilj nacrta je unaprijediti razmatranje mjera kako bi se obezbijedila očajnički potrebna zaštita palestinskog civilnog stanovništva pod izraelskom okupacijom. Ovo je striktno urađeno u okviru međunarodnog prava, uključujući humanitarno pravo i ljudska prava", naveli su iz Ambasade Palestine.

Istakli su da se od 30. marta kriza produbila i da je do danas ubijeno 125 Palestinaca uključujući 15 djece, a 14.000 je ranjeno.

"Poslije 51 godine izraelske vojne okupacije, palestinsko društvo je obilježeno intenzivnom nesigurnošću ljudi, raseljavanjem i patnjom koju trpi civilno stanovništvo u okupiranoj Palestini, uključujući Istočni Jerusalim i Gazu koja je pod jedanaestogodišnjom blokadom i neprekidnim izraelskim vojnim agresijama što je traumatizovalo stanovništvo i uzrokovalo tešku društveno-ekonomsku deprivaciju", saopštila je Ambasada Palestine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније