Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

14. 06. 2018. 16:50   >>  21:55 5

MARKOVIĆ PORUČIO

DPS spreman za dijalog u parlamentu

Demokratska partija socijalista (DPS) je spremna da radi na implementaciji važnih pitanja za proces integracija kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog, poručio je zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Duško Marković.

Lideri Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, predstavili su u srijedu Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucinalnog stanja u Crnoj Gori, koji će, kako su naveli, dovesti do uslova za održavanje prvih slobodnih i fer izbora u državi.

Marković je, u izjavi dostavljenoj medijima, kazao da pozdravlja odluku Demokrata i GP URA u kojoj su izrazili spremnost da, u okviru parlamenta, rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima.

"Takođe želim da pozdravim i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije za povratak u parlament", kazao je Marković.

Kako je naveo, sva pomenuta pitanja su aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru.

"DPS je spreman da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru parlamenta, kao jedinog mjesta za takav dijalog", poručio je Marković.

U DPS-u, kako je kazao, smatraju da je to pravi način, „kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS-a, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija“.

"Politička stabilnost koju Crna Gora ima je temelj da u parlamentu kroz konstruktivan dijalog u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija radimo na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније