Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 06. 2018. 16:12 >> 16:01
3

SAVJET ZA NATO

Crna Gora ozbiljno ispunjava obaveze

Crna Gora ozbiljno ispunjava obaveze koje proizilaze iz članstva u NATO i nacionalnih prioriteta koje kao članica zastupa, konstatovano je na sjednici Savjeta za NATO.

Savjet za NATO je na II sjednici, kojim je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmatrao aktuelna pitanja o NATO-u u svijetlu prve godišnjice učlanjenja.

"Konstatovano je da je Crna Gora ozbiljno pristupila ispunjavanju svih obaveza koje proizilaze iz članstva, kao i ispunjavanju nacionalnih prioriteta koje kao članica zastupa. S tim u vezi ocijenjeno je da je tokom prve godine postignut zavidan stepen ispunjenosti zacrtanih ciljeva, te da je Crna Gora pokazala da je kredibilan, pouzdan saveznik, spreman da doprinosi zajedničkim prioritetima Alijanse", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Savjet je razmotrio i važne smjernice za odbrambeno-bezbjednosne aktivnosti države u okviru Alijanse, uključujući i Plan integracije Crne Gore u NATO i Komunikacionu strategiju "Crna Gora članica NATO-a za period do 2020".

"Vladi se preporučuje da usvoji Strategiju koja predstavlja krovni strateški dokument za sprovođenje komunikacionih aktivnosti o ulozi Crne Gore kao članice NATO-a i benefitima članstva, kao i o politikama i aktivnostima Alijanse", navodi se u saopštenju.

Razmotren je dosadašnji učinak u okviru trećeg predsjedavanja Crne Gore Američko-jadranskom poveljom, koji predstavlja važan forum za promovisanje bezbjednosti i evroatlantskih vrijednosti u našem regionu.

"Predstavljene su i razmotrene teme, očekivani rezultati i stavovi Crne Gore u susret predstojećem samitu šefova država i vlada članica NATO-a, koji se u julu održava u Briselu. Zaključeno je da će Crna Gora na samitu jos jednom pokazati da je posvećen saveznik koji politički i kroz konkretne kontribucije doprinosi ispunjavanju ključnih ciljeva NATO-a i jačanju kolektivne bezbjednosti", zaključuje se u saopštenju Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније