Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 06. 2018. 19:52 >> 19:42
3

ODGOVOR RADONJIĆU

"Prigovaraju, a radili u korist DPS-a"

Ujedinjena Crna Gora je bezuslovan povratak u parlament dogovorila i usaglasila sa Milom Đukanovićem i sada neko ko je bez ikakvih uslova prekršio dogovor opozicije o bojkotu i odigrao u korist DPS-a, prigovara odgovornom pristupu doslednih političkih subjekata, saopšteno je iz "Koalicije za 21. vijek", koju čine Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora.

"Zato je začuđujuće ali i pomalo neozbiljno da neodgovorni, neiskreni i nedosledni prigovaraju odgovornim, iskrenim i dosljednim. Ali, upravo su vam građani na proteklim izborima izmjerili političku težinu koja vas pozicionira rame uz rame sa statističkom greškom", navodi se u saopštenju.

Goran Radonić iz Ujedinjene Crne Gore danas je saopštio da je inicijativa koju su predstavili lideri Demokrata u Građanskog pokreta URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović nedorečena i problematična.

"Pozivati Demokratsku Crnu Goru i URA-u da usaglase stavove sa Ujedinjenom Crnom Gorom koja je prethodno prekršila opozicioni dogovor o bojkotu parlamenta i častila DPS svojim povratkom je ništa drugo do političko licemjerje zvano - Goran Danilović. Zato gospodine Radonjiću, o ozbiljnosti naše inicijative najbolje govore ocjene i konstatacije sa najuticajnijih međunarodnih adresa, dok o ozbiljnosti Gorana Danilovića najbolje govori njegov izborni rezultat – statistička greška. Uostalom tu je i mjesto svim igračima režima", piše u regovanu URA-e i Demokrata.

Kako su naveli, možda razlog ovakve reakcije i neutemeljenih konstatacija leži u nervozi Danilovića "koji je uvidio da mu šef gubi međunarodnu podršku i što međunarodna zajednica konačno ima sluha za zahtjeve opozicije".

"Umjesto što osporavate pozitivne opozicione iskorake, pozivamo vas da ukoliko ne želite da i dalje igrate po notama režima, doprinesete stvaranju boljih uslova za fer i poštene izbore u Crnoj Gori. Nema opravdanosti prigovarati ozbiljnim namjerama i uspostavljanju mehanizmima za sprovođenje sveobuhvatnih izbornih reformi, promjena u ASKu i DIKu, promjenama u oblasti medijskih zakona, dogovoru o datumu opštih lokalnih izbora u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora. Upravo su naši planovi na kolosjeku zahtjeva građana i onih uslova koji su ujedinili opoziciiju u bojkotu. To što ste i vi među onim subjektima koji su prekršili dogovor bezuslovno, ne daje vam za pravo da izuzetno niskim, neozbiljnim i ničim utemeljenim konstatacijama pokušavate urušiti ono što postignuto i što je kao takvo prepoznato od strane građana i međunarodne javnosti", navodi se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније