Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 06. 2018. 19:10 >> 19:01
6

IZBOR ZA PREDSJEDNIKA

Čestitke Đukanoviću iz Danske i Azije

Predsjednik Vlade Danske Lars Loke Rasmusen čestitao je Milu Đukanoviću stupanje na dužnost Predsjednika Crne Gore i istakao da Crnoj Gori predstoji važan posao u cilju osiguranja kontinuiranog sprovođenja neophodnih reformi, kao i razvoju regionalne i međunarodne saradnje.

"Vlada Danske spremna je da nastavi konstruktivni dijalog sa vašom Vladom u tom smislu. Mi podržavamo evropsku perspektivu Crne Gore i pozdravljamo učlanjenje Crne Gore u Sjevernoatlanski savez prošle godine", navodi se u čestitki danskog premijera.

Rasmusen je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, izrazio nadu da će se saradnja između dvije države nastaviti i unaprijediti u godinama koje dolaze.

Kralj Tajlanda Maha Vačiralongkorn čestitao je Đukanoviću preuzimanje dužnosti Predsjednika i poželio uspjeh u radu, i narodu Crne Gore blagostanje i prosperitet.

Predsjednik Laosa Bounhang Voračit čestitao je predsjedniku Đukanoviću u ime naroda Laosa i svoje ime, i poželio uspjeh u vođenju Crne Gore ka prosperitetu.

"Vjerujem da će pod Vašim vođstvom prijateljski odnosi i saradnja između Laoske Narodne Demokratske Republike i Crne Gore biti dalje razvijani i ojačani, u korist naših zemalja, kao i mira i međunarodne saradnje", kazao je u čestitki predsjednik Laosa.

Predsjednik Bangladeša Abdul Hamid, kako je saopšteno, uputio je srdačne čestitke u svoje i u ime naroda Bangladeša, i izrazio nadu za bliskom saradnjom sa predsjednikom Đukanovićem.

"Čvrsto vjerujem da će veze prijateljstva, razumijevanja i saradnje između Bangladeša i Crne Gore biti dalje konsolidovane i proširene tokom Vašeg vršenja dužnosti Predsjednika", kazao je Hamid.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније