Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

16. 06. 2018. 17:45 >> 17:35
2

MARKOVIĆ-KURC

Vlada će jačati vladavinu prava i slobodu medija

Vlada Crne Gore je skoncentrisana na jačanje institucija i njihove održivosti, kao i slobode medija, vladavine prava i suočavanje s organizovanim kriminalom, kazao je premijer Duško Marković na sastanku s kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom na konferenciji „Europa Forum Wachau“.

Premijer je rekao da Crna Gora u tom kontekstu očekuje podršku Austrije koja 1. jula preuzima predsjedanje Evropskom unijom.

„Naša administracija je dobila jasne upute u kojem pravcu treba da djeluje da bi efikasno ispunjavala obaveze iz evropske agende. Skoncentrisani smo na jačanje institucija i njihovu održivost, suočavanje sa organizovanim kriminalom, vladavinu prava, ljudska prava i slobodu medija uz dalju gradnju sposobnosti da kvalitetno upravljamo našom ekonomijom i javnim finansijama. To su naše obaveze koje ćemo ispunjavati i jačaćemo svoje potencijale“, istakao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

 Kurc je najavio da će Austrija podržati ovakve planove Crne Gore s obzirom na to da je Zapadni Balkan među prioritetima austrijskog predsjedavanja.

„Imate punu podršku za to što najavljujete i za Vaše prioritete. Mi podržavamo da u tom periodu otvorite dva poglavlja. Mislim da je to zasluženo“,  rekao je on.

Premijer se zahvalio se Kancelaru na snažnoj podršci evropskoj perspktivi Zapadnog Balkana i njegovoj stabilnosti.

"Austrijski kancelar zahvalio se predsjedniku Vlade Crne Gore na odgovornom pristupu pitanju upravljanja migracijama, što je važno bezbjednosno pitanje i za Zapadni Balkan i za Evropu", naglasili su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније