Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2018. 21:31 >> 21:20
2

BRISEL TRAŽI

Pravosuđe da ima više rezultata

Cjelokupni pravosudni sistem Crne Gore će morati da proizvede “više opipljivih rezultata, kao i jače održive dokaze”, a napredak u eurointegracijama upravo se vezuje za tu oblast - vladavinu prava, navodi se u nacrtu zaključaka koji će biti razmatran krajem juna u Briselu.

O tome će više riječi biti na samitu u Briselu 28. i 29. juna, kada će se razgovarati o svim zemljama Zapadnog Balkana koje su u procesu ili žele da se pridruže Uniji, i kada će im biti predočeno šta dobro rade, ali i gdje griješe i šta moraju da poprave.

Osim Crne Gore, “na tapetu” je još pet zemalja iz okruženja, a jedna od stvari koja će posebno biti apostrofirana je i ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića, koje do danas nije rasvijetljeno.

Nacrt završnih zaključaka za svaku zemlju ponaosob je završen, predat je zemljama članicama EU, i njegovo usvajanje se očekuje na skupu kome će prisustvovati svi šefovi evropskih država i vlada, piše Radio Slobodna Evropa, prenosi Blic.

Crna Gora dobija podršku za dalje unapređivanje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, pranja novca i trgovine ljudima, uključujući efikasne istrage, krivično gonjenje i pravosnažne presude. Međutim, kritika stiže zbog napada na novinare u ovoj zemlji. Po mišljenju EU, politička debata mora da se vrati u crnogorski parlament.

Pozitivne ocjene stižu zbog ekonomskih reformi, i za veoma uspješno usklađivanje spoljne i bezbjednosne politike sa politikom EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније