Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2018. 21:33 >> 21:26

SAGLASNOST ZA KANIDIDATURU

Predsjedništvo za Vukićevića na čelu Opštine Žabljak

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na današnjoj sjednici dalo saglasnost na odluku žabljačkog Opštinskog odbora te stranke da kandidat za predsjednika Opštine bude Veselin Vukićević, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Na sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, analiziran je način funckionisanja lokalne vlasti u Tivtu i ocijenjeno da je nakon ubjedljive pobjede i ogromne podrške koju su Tivćani ukazali DPS-u bilo objektivno očekivanje birača da se kvalitet vršenja vlasti i realizacija kapitalnih investicija, od kojih su neke i državnog značaja, podignu na još viši nivo.

"Predsjedništvo je naložilo Opštinskom odboru DPS Tivat da preduzme konkretne mjere koje će omogućiti efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa", navodi se u saopštenju.

Takođe, analizirajući političku situaciju nakon lokalnih izbora u Plavu, Predsjedništvo je odlučilo da predloži Glavnom odboru raspuštanje odbora u tom gradu, kako bi se stvorili uslovi za temeljnu reformu opštinske organizacije DPS.

"Predsjedništvo je ocijenilo da je loš izborni rezultat djelimično uzrokovan opstrukcijom koju je kreiralo prethodno opštinsko rukovodstvo DPS", dodaje se u saopštenju.

Saglasno Statutu DPS, Predsjedništvo će Glavnom odboru uputiti predlog i drugih mjera koje treba da dovedu do bolje organizacije partije i kvalitetnije realizacije politika, kako bi DPS Plava već na narednim izborima postala vodeća politička snaga.

"Predsjedništvo je pozdravilo pozitivne ocjene Državne revizorske institucije (DRI) o godišnjem finansijskom poslovanju DPS-a, bez primjedbi i preporuka", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније