Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 06. 2018. 15:01   >>  14:55

PREDSJEDNIČKU FUNKCIJU

Đukanoviću čestitali Akihito i Higins

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i dalje stižu čestitke povodom izbora na tu dužnost. Đukanoviću su, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, čestitali japanski car Akihito i predsjednik Irske Majkl Higins.

Akihito je, kako se navodi, povodom preuzimanja dužnosti Đukanoviću poželio uspjeh i sreću u vršenju mandata, kao i prosperitet narodu Crne Gore.

Higins je uputio srdačne čestitke u ime naroda Irske i u svoje ime povodom izbora na dužnost koju je, kako kaže, Đukanović i ranije obavljao s velikim umijećem

"Siguran sam da će Vaše značajno iskustvo biti od velike pomoći u daljem vođenju Crne Gore na njenom jasnom putu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU, u skladu sa osnovnim vrijednostima koje su inspirisale proces evropske integracije“, navodi se u čestitki Higinsa.

On  je istakao da Irska i Crna Gora uživaju veoma bliske bilateralne odnose i da će njegova država raditi na njihovom produbljavanju tokom Đukanovićevog mandata.

„Irska je snažni podržavalac priprema Crne Gore za pristupanje Evropskoj uniji i uvjeren sam da će Vlada Irske nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć koju može Vladi i narodu Crne Gore u procesu pristupanja“, navodi se u čestitki predsjednika Irske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније