Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 06. 2018. 16:28 >> 17:01
5

URA TVRDI

"Pažin neistinito o mišljenju VK"

Ministar pravde Zoran Pažin je u jučerašnjoj raspravi povodom usvajanja dopuna Zakona o Sudskom savjetu i sudijama neistinito kazao da da mišljenje Venecijanske komisije potvrđuje da je predloženi zakon u skladu sa Ustavom Crne Gore, saopštila je URA.

"URA je dostavila originalno mišljenje Venecijanske komisije, u kome se eksplicitno navodi da je "član 139a Zakona o dopuni zakona o Sudskom savjetu i sudijama, koji je predložila Vlada, u koliziji sa članom 127 Ustava Crne Gore". Pažin je juče, u toku plenarnog zasijedanja, uprkos svemu drugačije tumačio mišljenje ovog savjetodavnog tijela Savjeta Evrope", saopštili su iz URE.

Kako su naglasili iz tog Građanskog pokreta, Pažin je juče rekao da je  mišljenje Venecijanska komisija "potvrdilo stav Vlade da je deblokirajući mehanizam koji smo ponudili Zakonom o dopuni zakona o Sudskom savjetu u skladu sa crnogorskim Ustavom.

"Namjera Vlade da premosti pitanje izbora članova Sudskog savjeta, preko predloženog zakona koji je u direktnoj koliziji sa Ustavom - kao najvišim pravnim aktom, je van svake pameti. DPS je stvorila političku krizu zbog kojeg danas trpi jedna od tri najvažnije grane vlasti, pa je još smješnije posmatrati kako neustavnim aktima i pravnim nasiljem, pokušavaju urediti sudstvo u Crnoj Gori", naglasili su iz URE.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније